12.01.2017 | 20:32
​Ще презаредиш ли Бареков, България – нова хибридна серия
Кой сега отива на заколение с бяла риза ?

Замириса ми на кебапчета.

– Да не е дошъл Дуди в махалата със скарата – казах си навръх Ивановден и се втурнах към прозореца. И без това на този славен ден е редно да хапнеш и да замезиш на заснежения двор, нищо, че беше къмто 20 под нулата. Очаквах да го видя по бяла риза или поне по бяла престилка пред скарата – нищо, че е Николай. Нямаше го.

– Слава Богу – казах си после, защото пък се сетих, че точно до Ивановден, според народните поверия, излизат вампири, таласъми, бродници, нежити и др. разнообразни дзверове.

От настъпването на тази година не ми дава мира един екзистенциален въпрос, а именно „Колко живота има феноменът, наречен Николай Бареков?“ Не бившият тв водещ и партиен лидер, носещ това име, а именно този феномен, създаден от незнайно КОЙ.

Знайно от КОЙ всъщност, незнайно ДОКОГА

По-точно явлението „политическо зомби“, което прави партия след партия. Под неговото име в случая, защото определено не вярвам, че този Бареков е точно оригиналният. „Менте ми се види“, както ми сподели един от неговите „симпатизанти“ преди време. По една случайност дошъл на учредителното събрание на партията му, направо от кабината си в столичен вестник.

Да наречем този вид феномени хибрид, както е модерно във времето на хибридните войни и различните човечета, които те щедро изсипват – зелени, червени, даже лукаво-лилави, дето викахме едно време.

Имам чувството, че онзи юноша бледен от тв екрана отдавна е подменен с двойник. Сякаш някакъв зъл дух движи парцалена кукла, подиграла се така грозно с всички нас покрай Костинброд-1, все едно нескопосан вуду магьосник си играе с нея. Или с по модерните електронни играчки, които имат нужда от презареждане. В тази светлина името на новата партия „ Презареди, България“ добива ясен смисъл. Само дето от скромност са пропуснали името на лидера. Оригиналното трябва да е „Презареди Бареков, България!“

Да те видим колко ти е акълът, страна древна и млада

Ще му дадеш ли още веднъж възможност да има свои депутати, да блещи щуротии как ще стане премиер и ще подарява таблети на всички първолаци, да чете британски вестници в европарламента.

През 2014 г. Николай Бареков, ако си спомняте, заяви: „С днешна дата, живея трети живот. Възкръснах един път след bTV, възкръснах след Костинброд, сега възкръснах за трети път, след тези избори. Вчера се обадих на майка си и й казах: „Майко, аз отивам на заколение. Почерпи съседите. Дай им по бутилка вино. Аз отивам на изборите с бялата риза.“

Това си е напълно в духа на народно–песенните традиции, свързании с върколаците, да ви кажа. Само не помня колко живота имаха общо. В електронните игри са по 7 като при котките, но не вярвам и при него да са останали толкова.

През 2016 г., само преди два месеца, ако си спомняте, Бареков зави в интервю за една фамозна медия: „Доган е патриот и трябва да помогне да отстраним ГЕРБ от власт!“ Искаше да напомни за себе си където трябва. И момчето успя. Втурна се в четвъртия си живот. Разбира се, там беше спазил салтанатите. Разправяше така: „Местан, приближавайки се до Ердоган и осигурявайки гласове за Цачева, помогна Доган да изглежда като политик, който е истински патриот. След тази историята, Доган показа, че ДПС не е турска партия. Реално тя е стабилна либерална формация с пробългарска ориентация. Той обаче има една голяма мисия…“ Мисия да върже Никито на яслата, ако питаш самото Ники.

Глупости на търкалета, ама хванаха дикиш

Когато министър Бъчваров а съобщи за случая със закъсал в снега лидер, желаещ да посочи кой точно началник да го измъкне от преспите, но отказа да назове името му, помислих, че закъсалият е самият Волен. После отхвърлих тази мисъл, защото белокосият вожд напоследък се е очовечил, даже знам защо, та се спрях на Бареков. Бях даже съвсем сигурен, че е той, друг такъв наглец рядко се появява. Оказа се, че ромските лидери на отстъпват на барековците. И все пак –

Бареков си е Бареков

После Бъчварова обясни, че човекът е регионален лидер. А Дуди е национален, нали така. България ще презарежда.

Ревнал онзи ден Бареков пред часови вестник, че зъл олигарх му ограбил евродепутатската заплата. Не само зъл, ами и фалирал. Това си е голяма мъка, разбирам го.

„Прокопиев ме осъди, понеже съм бил казал преди години, че бил фалирал олигарх. Той успя за една седмица във Върховния касационен съд при Лозан Панов, който му е приятел.“ Това каза евродепутатът Николай Бареков и само дето не се разплаках , четейки за тази човешка драма.

С прискърбие научих, че заплатата на Никито в Европейския парламент е била запорирана и парите отиват директно при Прокопиев. „Дължа му 65 000 лв. Заплатата, като си платя данъците, стига да покрие 1/6 от този дълг. И сега г-н Прокопиев трябва да ми прибере 7 заплати“, жалва се човекът, който ще презареди България. Чудя се как не са започнали да събират пари за бедния Бареков.

Досегашната му – “България без цензура” отиде в небитието и бе ритуално закрита на 3-ия национален конгрес, та да се презареди следващата. Някои хора партиите ги имат за

батерии от 40 стотинки

Щях буквално да се задуша от смях, когато прочетох, че над 200 000 симпатизанти са гласували в интернет за седмица как да се казва формацията занапред и решили да е “Презареди България” . Може да са 200 000 наистина , но това са гласовете в главата на Бареков, а и на кукловодите му, щом пак са го отвързали да презарежда глупостите си. И се чудя дали случайно прокуратурата повдигна обвинение срещу същия този Прокопиев, който според нея бил помагач на Симеон Дянков. Хубавото е, че следейки медиите „КОЙ“ ясно можеш да добиеш представа за намеренията на тези, които презареждат партии и партийки с хибридни цели. Лошото е, че малцина са тези политици, които са решени да противостоят на маскарада на хибридите, който вече заплашва самото съществуване на България.

Светослав Пинтев, Фактор.бг

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране