12.07.2018 | 22:19
Скандал! В БНР подслушват журналистите по коридорите

Генералният директор на БНР Александър Велев си позволява да подслушва разговорите на журналистите по коридорите уж с мотиви за националната сигурност. Тези твърдения на журналисти от Националното радио, казани при протестите там, потвърди вчера възстановената на работа в БНР от съда и незабавно пенсионирана Лили Маринкова на дискусия за състоянието на журналистиката, организирана от СБЖ.

А пък аз си мисля, че когато говоря срещу него, това е в полза на националната сигурност, добави тя.
Това, че Пеевски внесе в НС законови текстове за регулация на медиите, а два негови вестника – „Монитор“ и „Телеграф“, поместиха завчера груб текст срещу СБЖ и срещу журналисти заради декларацията на съюза „Спрете гаврата с българската журналистика“, означава, че в България вече се случват неща, които доскоро не бяха възможни, каза Маринкова и попита: А кога ще се каже какво е това, което стои зад Пеевски?

Към дискусията проявиха интерес левите депутати Елена Йончева, проф. Иво Христов и евродепутатът Георги Пирински, участваха журналисти, главни редактори на медии, преподаватели от факултета по журналистика в СУ и Великотърновския университет.

Според Елена Йончева управлението на България е в ръцете на престъпна организирана група и борбата на опозицията с нея се удря в стената на наложената диктатура, каза Елена Йончева. Тя разкри и неизвестна подробност – не е вярно, че депутатите са имали една нощ да се запознаят с доклада на КЗК за медийната среда, преди в сряда сутринта да бъде гласуван ненадейно на първо четене проектът на Пеевски, който не бе известен и не е гледан в медийната комисия. Докладът на КЗК е бил внесен в края на деня във вторник в комисията, но не е бил даден на депутатите, разкри Йончева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране