07.08.2018 | 15:55
Сламени хора придобивали бизнеси за премиера

Кирил Домусчиев искал телевизия, която не му трябва

Заловеният с Митьо Очите Бенчо Бенчев е поредният „суджук“ и пример за връзката на двете най-големи политически партии с мафията у нас. Не можем да кажем, че Бенчев е на БСП, само защото се е явил от техните партийни листи на местните избори. Като заместник-председател на Общинския съвет в Бургас, той е получил и гласове от ГЕРБ. Не приемам твърдението, че заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов е нямал никаква информация за съмнителната връзка на Бенчев с местната мафия. А случаят с предсрочното му пускане от властите е поредното доказателство, че по места ГЕРБ и БСП имат едни и същи опорни хора.

Това коментира пред БНР Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“, по повод залавянето на лицата, уличени в участие в престъпна група в Бургаско.

Лобистките промени за приватизационните сделки, които ГЕРБ прокараха, а БСП активно подкрепиха чрез техния председател на икономическата комисия в НС, свидетелстват, че тези две партии са винаги в съюз по въпросите, касаещи много пари. Същото е и на местно ниво, като в десетки общини, сред които Бургас, Самоков, Дупница и други, ГЕРБ и БСП гласуват преимуществено заедно. Само с ПР действия социалистите не заблуждават никого, че са реална опозиция, заяви Делчев.

Съдебните решения започват с думите „в името на народа“, тези на Министерски съвет през последните месеци трябва да започват с „в името на обръчите ни от фирми“ заради лобизма, който прокарват, каза Делчев.

Като пример той посочи последното решение на правителството за отдаване на концесия за милиони за добив на подземни богатства на Христо Ковачки. На миналите парламентарни избори хората на Ковачки бяха в листите на ГЕРБ. Затова от ДБГ се питаме дали с това решение премиерът не си купува предизборната му подкрепа и за изборите през следващата година, добави той.

По отношение на поправките в закона за приватизацията Делчев беше категричен, че това е лобизъм в чист вид за спестяване на милиони на близки бизнес партньори на управляващите за сметка на държавния бюджет. Поради липса на важна информация в публичния регистър за приватизациите, от ДБГ са подали искане за достъп до обществена информация за сделките, сключени от ГЕРБ и БСП през последните 10 години.

Този модел на управление, който разчита на „сламени хора“ за придобиване на ключови бизнеси в името на премиера и няколкото му приятели, ограбва народа до най-беден в Европа. Пример за това е и намерението на Домусчиев да придобие една от националните телевизии, която очевидно не трябва на него, а на тези, които стоят зад него, коментира председателят на ДБГ.


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране