06.04.2017 | 0:01
СЛЕД СКАНДАЛНИТЕ СТЕНОГРАМИ – Асен Генов поиска оставки
Христо Иванов умишлено е прецакал Радан Кънев, твърди най-активният протестър

След скандалните стенограми, които изтекоха и които демонстрираха, как задкулисието създава политически проекти, един от най-активните протестъри Асен Генов поиска оставки в партията на Христо Иванов – “Да, България”.

Ето какво написа Генов в социалната мрежа:

Няма да спестя на никого истината. Върхушката – не визирам всички, в състава на органите на “Да, България”, а именно върхушката отлично са знаели, че се готвят да “прецакат” общия проект с Радан Кънев, подкрепян от издатели, журналисти и хора, с активна гражданска позиция.

В свое интервю за Дневник от 16 ноември 2016 г. – само ден, преди датата на срещата от последната “изтекла” стенограма на планирания общ многокомпонентен политически проект (17 ноември 2016 г.), Христо Иванов казва следното: Въпрос: Като казвате нов десен проект – имате предвид това, което Радан Кънев обяви, че ще прави около ДСБ, или друг?

Отговор: Тази конкретна заявка очевидно изхаби своя потенциал, преди да започне да се реализира. Превърна се в затихваща градска легенда и сега се възкресява от Борисов, за да играе ролята на врага…

На 17 ноември преговорите продължават с пълна сила, след което хронологически следва обявяването на проекта около Христо Иванов в “Независим театър” на 10 декември 2016 г. В края на януари 2017 (ако не греша, беше на 25-ти) Радан Кънев обяви своя проект “Нова Република”, а само 2-3 дни по-късно лидерът на “Да, България” оповести решението на партията да не се коалира с формацията на Радан Кънев.

Отново непоискан съвет от мен към хората, в “Да, България”, които заслужават доверие и имат моето в пълна степен: искайте оставки по върховете на партията си. Само това е начинът да бъдат реабилитирани всички, които инвестираха доверието си и името си в проекта.

бутони за споделяне


loading...


loading...

4 коментара

 1. Иван каза:

  Да, България – трябва да има оставка на Христо Иванов!

 2. Димов каза:

  Иванов се самоуби политически на тия избори. 100% компрометиран е вече.

 3. Даниел каза:

  На тази партийка Да, България й мина срока на годност вече, стига сме се занимавали с незначителни неща.

 4. Rinti каза:

  Х.И. е виновен сега да няма дясно представителство в Парламента! Линч!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране