Зареждане

Напишете

БЪЛГАРИЯ

СЛЕД СКАНДАЛНИТЕ СТЕНОГРАМИ – Асен Генов поиска оставки

share

След скандалните стенограми, които изтекоха и които демонстрираха, как задкулисието създава политически проекти, един от най-активните протестъри Асен Генов поиска оставки в партията на Христо Иванов – „Да, България“.

Ето какво написа Генов в социалната мрежа:

Няма да спестя на никого истината. Върхушката – не визирам всички, в състава на органите на „Да, България“, а именно върхушката отлично са знаели, че се готвят да „прецакат“ общия проект с Радан Кънев, подкрепян от издатели, журналисти и хора, с активна гражданска позиция.

В свое интервю за Дневник от 16 ноември 2016 г. – само ден, преди датата на срещата от последната „изтекла“ стенограма на планирания общ многокомпонентен политически проект (17 ноември 2016 г.), Христо Иванов казва следното: Въпрос: Като казвате нов десен проект – имате предвид това, което Радан Кънев обяви, че ще прави около ДСБ, или друг?

Отговор: Тази конкретна заявка очевидно изхаби своя потенциал, преди да започне да се реализира. Превърна се в затихваща градска легенда и сега се възкресява от Борисов, за да играе ролята на врага…

На 17 ноември преговорите продължават с пълна сила, след което хронологически следва обявяването на проекта около Христо Иванов в „Независим театър“ на 10 декември 2016 г. В края на януари 2017 (ако не греша, беше на 25-ти) Радан Кънев обяви своя проект „Нова Република“, а само 2-3 дни по-късно лидерът на „Да, България“ оповести решението на партията да не се коалира с формацията на Радан Кънев.

Отново непоискан съвет от мен към хората, в „Да, България“, които заслужават доверие и имат моето в пълна степен: искайте оставки по върховете на партията си. Само това е начинът да бъдат реабилитирани всички, които инвестираха доверието си и името си в проекта.

spodelime.com

Етикети:

4 Comments

 1. Иван 07.04.2017

  Да, България – трябва да има оставка на Христо Иванов!

  Отговор
 2. Димов 07.04.2017

  Иванов се самоуби политически на тия избори. 100% компрометиран е вече.

  Отговор
 3. Даниел 07.04.2017

  На тази партийка Да, България й мина срока на годност вече, стига сме се занимавали с незначителни неща.

  Отговор
 4. Rinti 06.04.2017

  Х.И. е виновен сега да няма дясно представителство в Парламента! Линч!

  Отговор

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.