09.10.2017 | 0:01
Снежана Дукова гузно мълчи за сина си в „Булгаргаз“
Дали роднински и партийни връзки не стоят зад проблеми, свързани с приватизацията на дружеството, попитаха от БСП

Депутатът от ГЕРБ Снежана Дукова продължава да мълчи гузно за скандалното назначение на сина си Илиян Дуков за член на Съвета на директорите в „Булгаргаз“. За поредната  шуробаджанащина на управляващите алармираха от БСП на брифинг в събота. Тогава от пресцентъра на ГЕРБ обявиха, че Дукова не може да бъде открита за коментар.

Дали роднински и партийни връзки не стоят зад проблеми, които са свързани с приватизацията на единственото печелившо държавно дружество в енергетиката, попита депутатът от „БСП за България“ Таско Ерменков. Той представи схема на роднинските връзки между „Булгартрансгаз“, „Булгаргаз“, Столичната община и КЗК.

„Шефът на КЗК Юлия Ненкова, която е бивш зам.-кмет на Столичната община, е наследена от Ралица Стоянова, сестра на Стоян Стоянов, който е началник „Правен отдел“ в КЗК. В същото време Георгица Стоянова, член на комисията, е съпруга на Владимир Малинов, който е началник „Правен отдел“ на „Булгартрансгаз“. Дали тази връзка не е причина за процедура на ЕК срещу България по делото „Булгартрансгаз“, в която ЕК настоява той да бъде приватизиран, запита Ерменков.

От БСП дават една седмица на премиера да събере Изпълнителната комисия на ГЕРБ, нещо като Светия конклав, за да реши кадровите проблеми. Ерменков обяви, че в БСП са получени вече над 100 сигнала от всички областни и общински градове за скандални роднински назначения. „Имаме цялата информация за схеми, за хранилки в общински и държавни предприятия. Крайно време е да се сложи край на този октопод „шуробаджанашките схеми“, с които се крадат пари“, категоричен е Ерменков. Той припомни, че всичко започна от Хасково, премина през Габрово и „запали“ газовото дружество „Булгартрансгаз“. Според Ерменков освен закони, в държавата има и морал. „Не сме против роднини да работят, а против това да бъдат назначавани, като се заобикалят законовите изисквания. Те трябва да вършат и работата, за която са назначени, а не да бъдат използвани за консумиране на държавната баница“, категоричен е Ерменков.

„ГЕРБ посочват Брегово като порочна схема. Как можеш да сравниш длъжността на човек, който кара покойници цял месец за 300 лв, с човек, който отива на едно заседание в Борда на директорите и получа 5-цифрена сума?“, обърна се към управляващите Петър Витанов. Според него трябва да се направи разграничение. По повод обвиненията за Каварна той обясни, че там има спечелен конкурс.

бутони за споделяне


7 коментара

 1. Анонимен каза:

  Купува имоти с крадени от народа пари,и добре изработва тези от обкръжението.

 2. Анонимен каза:

  Къде се загуби тази ?От месеци не я виждаме да се пери и ръкомаха назидателно в парламента.Крие се като мишка,за да не я питат за назначението на синчето.Да не се е ,,разболяла“?Стар неин номер-като ,,се оака“взима болнични.

 3. Анонимен каза:

  Госпожата с,,ревалентното образование“ е за психиатрията.Смешна и жалка с надуването си като пуяк в НС.

 4. 140соу каза:

  Дукова буквално опоска 140СОУ.Такъв огън мина,докато тя беше директор,че нищо не остана.Не знам какво е крала в общината,но при нас беше страшно,даже вечер късно мъжа и влачеше пълни пликове с плодове и лакомства,който се полагаха на децата.Отвратителен човек,без всякакви задръжки,псуваща като каруцар.Дано се върне на нея,не на деца и внуци.

 5. някой каза:

  Познавам лично другарката Дукова от периода и ,когато беше Началник отдел“Култура“ в ТОА Връбница. За никого не беше тайна че е била член на БКП.В зората на демокрацията, когато комунистите масови си хвърляха партийните книжки, тя е сторила същото.После бързо се е записала в партията РДП на Елка Константинова и така започна да гради кариера като яростен антикомунист.ПъРвата и работа беше да поиска да стане секретар на общината и изгони тогавашната .После се сдуши с кмета и си увеличи заплата космически.По -нататъшната и кариера пак с позволението на СДС беше да стане директор на 150 училище в Обеля.То и така беше съсипано, тя го доразби.После се прехвърли в друго училище в Люлин пак като директоР и се записа в НДСВ , защото СДС вече не пееше в хора.Когато царя фалира, тя бързо се ориентира към евролевицата, а после с комсомолски плам се записа в ГЕРБ.Тук вече реаЛизира мечтата си за власт и много пари.Мога само да кажа, че тази жена крадеше от даренията за децата от социални домове-щоколади, вафли и бонбони , когато беще в общината.Сега на старини и падна да краде на едро тя и семейството и.ТАКИВА СА ГОРДИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА ГЕРБ.СРАМ !!!!

 6. обикновен човек каза:

  Целият живот на тази жена е низ от далавери.Влезе в парламента и там видяха,,високата и култура,пословичната и почтенност и прекрасното и възпитание“Не и пука,важно е да се размине.Страшна алчност.

 7. Димчев каза:

  Бабо Снежано,не се крий като съсел,ами излез на трибуната на НС и кажи какви ги забърка!?Отровни слюнки хвърчат от устата ти, когато трябва за заклеймиш опонента,особено когато е свързан с опозицията и с БСП в частност.Не ви ли е срам бе гербеджийски хиени,вие опоскахте държавата.Грабите всичко по пътя си, със синове,снахи,братовчеди,кръстници,шуреи,шурнейки, всички смъкнати от родословното дърво на всеки от вас, така до девето коляно,образуващи огромно кълбо от свински черва.Грехота е, хората на Цветанов да преяждат,а обикновените хора да преживяват някак си,с мижавите си пенсии.Един полуобразован,полуинтелигентен депутат,всеки календарен месец свива по 4-5-хиляди лева,а хората от т. нар. трета възраст,се гърчат със своите 180-190 лева пенсии.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране