25.07.2017 | 0:01
Совалка и ракетоносител. А посредникът ни е…
Широки коалиционисти

Антон Хекимян: Как сте, г-н Гергов, помните ли последния ни разговор (за ЦУМ гейт)?

Георги Гергов, творец на добрини: Добре, добре. Помня, разбира се!

АХ: Бомби падаха тогава в ефира! Предполагам, че и в БСП така са се чувствали. Кой ви се обади за този разговор?

ГГ: Много хора ми се обадиха. Това, което се случи, беше доста чрезвичайно и е нормално да ми се обадят много хора. Но както виждате, и това отшумя. Няма нещо, което да е дошло и да не е минало… Аз исках само да направя добро. Излезна, че добро е вече трудно да се прави.

АХ: Сега как преосмисляте вашите действия, срещата? Всичко, което пък направи Корнелия Нинова? (Гергов бе принуден да се оттегли от ръководството на БСП.)

ГГ: За мене от първия момент това е една много сериозна, добре подготвена схема – и то излезна наяве за кво става въпрос. Не успя, всъщност – да се компрометира главният прокурор. Както виждате, те всеки ден атаките продължават срещу него. Явно, че им пречи. На кой пречи, не знам, но е ясно, че много пречи.

АХ: А вие продължавате ли да бъдете приятели с главния прокурор?

ГГ: Нищо не е станАло. Нищо не е станАло. Просто можеше да се получи така, че той да си помисли, че аз го употребявам. И аз съм доволен, че излезе наяве, че не е било така. В сценария не съм участвал… Но сценаристите, така или иначе, виждаш, че не престават. (…)

АХ: Добре, ама ето – г-н Цацаров е невинен, г-н Дончев няма кой да му търси сметка…

ГГ: Хубаво, значи аз съм виновен. Не знам за кво, ама съм виновен.

…Виж сега. В БСП се случват неща, които никога не са се случвали. И този цирк или маскарад рано или късно ще свърши. Няма как да се променя партията по този начин – със смяна. Значи, ние искахме да има промяна. Искахме да се случи нещо ново. Но само със смяната няма как да се случи. Не може да се зачертае паметта на партията, щото тя ще изчезне. Тя така е направена – ние сме лидерска партия, но от много лидери, не от един. Това, което в бързи темпове се стара Корнелия да го направи, имА успех, защото на базата на ракетоносителя Румен Радев се получи. Но няма как да зачеркнеш такива фигури като Георги Пирински, като Георги Божинов, Мишо Миков, Сергей Станишев, като Димитър Дъбов, като Евгени Узунов, въобще… Георги Гергов… Няма как да стане това нещо. Партията така няма да се промени. Така не се променя партия. Така не се променя въобще това, което ние искаме, като цяло… Много председатели са дошлЕ и са си отишли – и Нинова ще си отиде. Така или иначе, рано или късно – но е по-добре раншко, за да не станат още поразии.

АХ: Вашата лична амбиция за БСП каква е?

ГГ: Моята лична амбиция беше, след като имаме 2 млн. гласа за президента, да спечелим и тези избори. И тогава да направим коалиция с ГЕРБ и да водим държавата в правилен път. Защото ние си говорим едно по студиата, а долу хората са гладни и мизерстват. И нищо не се случва. И това противопоставяне не води до никъде.

АХ: Вие да спечелите изборите, но коалиция с ГЕРБ?

ГГ: Разбира се. Ма разбира се.

АХ: Това изобщо възможно ли е? Не е ли някакъв филм на фантастиката.

ГГ: Възможно е, разбира се, защо да е фантастика? Ми аз смятам, че е възможно – щом в Европа го правят. Щом става въпрос за България и има толкова много национални въпроси, които се решават по този начин, това беше правилният път…

Бойко Борисов не е този Бойко Борисов, който беше преди 10-15 години. Бойко Борисов е израснал политик, който виждаш какво прави и в момента. Може ли да се отрече това, което го прави? Ами той е совалка, ами той е носител в момента на мира в Европа. Значи, това, което го прави Бойко Борисов, трябва да се отчита!

АХ: Като сте толкова впечатлен от Бойко Борисов, да не ви видим като част от ГЕРБ?

ГГ: Неее, Гергов не е предател. Плюс това ГЕРБ си е една част от БСП.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране