10.09.2019 | 12:20
Светило в кардиохирургията ще оперира Шумахер в Париж
Засега не разкриват повече подробности за състоянието на легендарния германец

Легендата на Формула 1 Михаел Шумахер, който е бил преместен тайно от дома си в Женева в парижката болница „Жорж Помпиду“, ще претърпи операция. Вестник „Паризиен“ твърди, че Шуми е настанен в кардиологичното отделение и грижите за него са поети от светилото в кардиохирургията Филип Менаш.

Той ще му направи операция по трансплантация на стволови клетки. Това е сравнително нова интервенция в тази област на медицината, а френският специалист е най-добър в нея и по думите му тя „може да прави чудеса“.

Повече подробности за състоянието на германския бивш пилот, както и какво е наложило да се стигне до такава операция, засега не се съобщават от лечебното заведение и семейството му. Личният му живот се пази ревниво в тайна от инцидента в края на декември 2013 г., когато удари главата си по време на ски-ваканция и престоя дълги месеци в будна кома.

Оскъдната информация за състоянието на Шуми идва от негови познати и стари приятели, според които той трудно комуникира и се движи с инвалидна количка. Състоянието му обаче явно е било оценено като достатъчно добро, за да предприеме пътуването от Женева до Париж.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране