17.06.2017 | 11:20
Татяна Дончева се накара на тв водеща, нахока и президента
България е политически капацитет само в собствените си очи, само в тях може да изглежда като държава, която ще играе геостратегическа роля

Посещението на Борисов в Турция е чист пиар. България е политически капацитет само в собствените си очи, само в тях може да изглежда като държава, която ще играе геостратегическа роля. Външно показва, че любителите на туризма и екзотиката са на ключови позиции. Да различаваме възпитания човек, от разбирач на външна политика. Аз не бих поела функция във външно, защото това е много висока топка. Външната политика е дадена на лаици. Това заяви Татяна Дончева по Нова телевизия.

„Къде сте видели държави с външни министри на два петъка?”, скара се Дончева на водещата Мира Иванова.

Устата бивша депутатка заяви, че от доста години в България живеем в пиар реалност. Всяка агенция и министерство си има пиар и този пиар се занимава с хвалене на началника. Парите за медии идват от държавните институции.

„Какво като Борисов се срещна с Меркел и Макрон? Борисов има достатъчно външни контакти, за да може неговите съветници да му осигурят тези срещи. За паралел, президентът Радев отива на посещение и не се среща с никого. Среща се с президент, който си отива след 10 дни. Както бяха неподготвени за посещението в Рим със състава на църквата”, продължи тя.

„Бойко на външен вид ще го докара. България няма такава роля в геополитиката, защото няма изпълнители. Външният министър трябва да е сериозен външен дипломат, продължи да се пали Дончева. – Турска, руска и американска намеса винаги е имало в нашата политика. Трябва фина намеса от наша страна.“

„Медиите на Пеевски ни създават проблем, защото езикът там е ужасен. С този език, тъй като прокуратурата ги използва като проводник за идеите си, може да прочетете ужасни неща. Нападките срещу Лозан Панов не са само долни и недостойни. Те обиждат българина като един възпитан човек. Българинът не разбира необходимостта от съдебна реформа”, заяви още тя.

По повод поканата и за тържеството по повод юбилея на Симеон II, Дончева заяви: „Отидох да благодаря на Симеон, за това че ни научи, че взаимното уважение е императив в политиката. След него балканизирахме нравите”, завърши устата Дончева.

сподели ме


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране