25.02.2017 | 7:50
Тотална чистка в ДПС! Доган „обновява“ партията с мутри и подарява на ДОСТ между 50 000 и 60 000 депесарски гласа
Новите лица са Йордан Цонев, Камен Костадинов, Слави Бинев, Камен Петков, Делян Пеевски, Петя Раева....

Тежки скандали тресат ДПС, след като почетният председател Ахмед Доган направи тотална чистка на депутатските листи. Без обяснения, от Народното събрание са изхвърлени двама от зам.-председателите и утвърдени местни лидери, на които през последните години движението дължи изцяло изборните си победи. На тяхно място Доган сложи бивш мутри, изритани от други партии корумпирани политици, мургави циганки и откровени проститутки, чиято основна работа в ДПС винаги е била да създават интриги и скандали.

От листите (а вероятно скоро и от партията) са изхвърлени Рушен Риза, Алиосман Имамов, Тунчер Кърджалиев, Нихат Кабил, Мустафа Ахмед, Салиха Емин, Ердинч Хайрула, Митхат Метин и други. За нови лица на ДПС пък бяха обявени Йордан Цонев, Камен Костадинов, пародийната мургавелка Велислава Кръстева, Слави Бинев, Камен Петков, Делян Пеевски, Петя Раева. Последните имена са представители на една от основните клики в партията, на която очевидно Ахмед Доган е подвластен. Тази групичка е без никакво влияние сред електората на ДПС и очевидно ще разчита напълно на корпоративния и купен вот на изборите на 26 март. Контролираните избиратели обаче едва ли ще им помогнат да влязат в парламента и да осигурят изборна победа.

Поради глупостта си, затворения живот и липсата на „чист въздух“ извън сараите в „Бояна“, ферментиралият Ахмед Доган е на път да подари изборна победа на „Обединение ДОСТ“ на Лютви Местан и Касим Дал. Според оценки на политически наблюдатели, лансирането на напълно компрометирани лица от кръга около Йордан Цонев – Ментата и Камен Костадинов, ще доведе до отлив на между 50 000 и 60 000 депесарски гласа. Които естествено ще се прелеят за „Обединение ДОСТ“.  Ще видим кого Ахмед Доган ще обвини за изборния резил след 26-ти март.

Азис напълни листата на ДПС със свои протежета

Предизборната обстановка отключи серия партийни мини революции. Имаше брожения около партийните листи в БСП. А на прага на кампанията настъпи пълна промяна и в бастиона на ДПС – Кърджали.

Броени дни преди старта на кампанията Салиха Емин, Ердинч Хайрула и и Мустафа Ахмед разбрали, че повече няма да са депутати – въпреки дългия си парламентарен и партиен стаж. За всеобща изненада партията регистрира листа в изцяло нов състав. Според неофициална информация, новите три имена на избираеми места в кърджалийската листа са предложени от зам.-председателя Хасан Азис.

А докато той стяга новите си войници там, конкуренцията от ДОСТ се задействала на юг от границата – с трогателни SMS-и до всички изселници. Текстът им гласи: „Скъпи сънароднико, брате наш! Приеми поздрави от земите на твоите близки, роднини и комшии! Преди години се опитаха да ти вземат младостта, мечтите, младините! Днес тези негодници опитват да играят същата игра и да вкарат в нея твоите братя и сестри. Не забравяй нас! Помни и жертвата на бебето Тюркян”. След припомнянето на Възродителния процес идва и призивът да се гласува за партията на Лютви Местан.

Изселници разказаха, че в Турция вече върви мащабна акция по събиране на заявления за гласуване. Организирали се и автобуси за България. А най-екзотичното обещание дотук било на всеки гласувал у нас да се подарят по 20 кг месо и те безпроблемно да бъдат внесени в Турция.

1 коментар

  1. Хасан каза:

    По добре с Касим Дал и Лютви Местан, отколкото с Руската подлога гнусния Доган !

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране