01.12.2015 | 21:24
Трактора знаел кой го поръча
"Октопода" лапнал бизнеса на Георги Цветанов

Алексей Петров знае кой е поръчал атентата срещу него. Причината той да бъде обстрелян с два гранатомета била дългогодишната му работа в ДАНС и още няколко институции. Тази версия бе лансирана лично от него вчера в спецсъда.

„Съществува голяма вероятност случилото се да е свързано с работата ми в институциите. Главно заради позициите, които заемах в агенцията, но и друго място, на което съм работил. Имам сериозна информация, която ще осветли и даде насока на разследването“, заяви Петров преди започването на мегаделото „Октопод“, по което той е главен подсъдим.

Преди две седмици бившата барета обяви награда от 100 000 долара за този, който подаде информация кой стои зад покушението срещу него. То бе извършено на 29 октомври в района на бул. „Черни връх“ в столичния кв. „Кръстова вада“. На 200 метра от кооперацията, в която живее Петров, бронираният му мерцедес попада в засада. Две неизвестни лица стреляха с гранатомети, като единият снаряд се заби в задницата на колата, а другият попадна в постройка до нея. За щастие гранатите не се взривиха. Атентаторите успяха да изчезнат безследно с червен „Опел“, който по-късно бе открит. До момента разследването е в задънена улица. Според Алексей Петров обаче много скоро виновниците ще бъдат разкрити. Любопитно се оказа и изказването на бившия служител на ДАНС, че той разполага с интересна информация, хвърляща светлина към т.нар. случаи във фризерите.

„Екипът ми получи данни за други тежки престъпления, който тънат в прах. Засега обаче няма да разкриваме нищо, защото сама по себе си информацията не представлява доказателства.“ Бившата барета допълни, че събраните данни са предоставени на властите. Чак обаче след като те бъдат проверени и събрани по надлежния ред, щяло да може да се говори за конкретни лица и събития.
С разкритията си Петров категорично отхвърли първоначалната версия, че нападението срещу него било поръчано от Златомир Иванов-Баретата. Думите му обаче потвърдиха опасенията на бившия му пряк началник Иван Драшков. Часове след атентата екс зам.- шефът на секретната служба каза, че покушението най-вероятно е свързано с работата на Петров като съветник в агенцията.

През годините името на Алексей Петров в действителност бе замесено не в един скандал. През 2001 г. той започва да играе сериозна роля в службите, след като е вербуван от Националната служба за сигурност (НСС).

През 2008 г. Петров бе осветен от бившия вътрешен министър Румен Петков като дългогодишен секретен сътрудник на контраразузнаването и ДАНС. Изявлението на тогавашния МВР шеф бе предизвикано от разкритието, че Петров е организирал среща на Петков с Пламен Галев и Ангел Христов. Скандалът доведе до оставката на вътрешния министър, който след това бе съден и оправдан по обвинение за разкриване на класифицирана информация. Междувременно Петров стана щатен съветник на първия председател на ДАНС Петко Сертов, превръщайки се в най-влиятелната фигура в службата. По това време той предостави на премиера Борисов секретен доклад от 30 страници за корупция в правителството на Сергей Станишев, писан от Иван Драшков. Драшков и Петров работеха заедно по времето, в което секретната служба все още бе на ул. „Черковна“ в София, където по ирония на съдбата вчера баретата направи своите разкрития.

За две години чрез редица фиктивни сделки, поставени лица и финансови манипулации Алексей Петров успял да изземе целия бизнес на Георги Цветанов. Цветанов, който беше основен свидетел по делото, загина трагично на 13 ноември в автомобилна катастрофа. Разкритие вчера направи бившият негов служител Илиян Андронов. Той разказа пред съда как през 1997 г. по-голямата част от имуществото на Цветанов било прехвърлено чрез фиктивни сделки на еврейски фирми, който всъщност били на Петров. Свидетелят не можа да обясни защо шефът му бил взел решение да съсипе успешния си бизнес, като го предоставя безвъзмездно на бившата барета.

3 коментара

  1. Кукулкан каза:

    За милиционерите……Свети Киприан като отива в Киев – Киевска Русссс им превежда Евангелието на Български разбираем език. А Ленин още не е бил роден за да им напише буквите с които Путин (милиционерът – доносник)се изразява.
    П.С. За любителите на конспирацията едно въпросче за домашно!!!??!?!’
    Господин Збигнев Бжежински в Световния ефир каза на путя, че ако не Слуша ще му бъдат конфискувани праичките!!? От Къде путя ги има и диска с инфо за български сметки в …… например Люксембург още не е представен на суверена!

  2. Кукулкан каза:

    Руснаците………..причините Ги знаят всички грамотни хора. Просто видиш ли руснак, хвърли камък по него. Те (руснаците) дори не са Християни!!!! Имат Идоли 2=та Христова заповед………….сега българските сатанисти-милиционрите, са шокирани от констатацията!!!

  3. трактор каза:

    е кой е като знае

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране