03.12.2017 | 0:01
Тръмп за пореден път отрича за „руската връзка“
Майкъл Флин се съгласи да сътрудничи на разследването на специалния прокурор Робърт Мълър
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново заяви, че не е имало никакъв таен сговор между предизборния му щаб и Русия.  Тръмп допълни, че не е притеснен, въпреки самопризнанията на бивш негов съветник, предаде Франс прес.

„Абсолютно никакъв сговор“, отговори Тръмп на журналистически въпрос за решението на бившия му съветник по въпросите на националната сигурност Майкъл Флин, който вчера се призна за виновен по обвинение, че е излъгал ФБР за контактите си с тогавашния руски посланик.

„Това, което стана ясно, е, че не е имало никакъв сговор, никакъв. Не е имало абсолютно никакъв сговор“, отвърна категорично президентът на САЩ в градината на Белия дом. Освен че направи самопризнание, вчера Флин се съгласи да сътрудничи на разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за евентуален сговор между Русия и кампанията на Тръмп миналата година.

Зетят на американския президент Доналд Тръмп Джаред Къшнър и бившият съветник Катлийн Макфарланд са били хората от преходния екип на Тръмп, обърнали се към бившия съветник по националната сигурност Майкъл Флин заради контактите му с руски официални лица, съобщи телевизионният канал Си Ен Ен, цитиран от Ройтерс.

След като Тръмп встъпи в длъжност, Макфарланд първо работела в Белия дом, след което станала посланик на САЩ в Сингапур. Си Ен Ен съобщи също, че тя се е срещала с представители на специален прокурор Робърт Мълър, който разследва контактите между хора от Русия и правителството на Тръмп.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране