30.06.2015 | 19:17
Цацаров, ВАС и ВСС пречат на съдебната реформа
Те не могат да се месят в законодателството, обяви Радан Кънев

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев обвини главния прокурор Сотир Цацаров, Върховния административен съд и Висшия съдебен съвет, че опитват да попречат на съдебната реформа. Лидерът на ДСБ защити предложените от правосъдния министър промени в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“.

„Фронтът на статуквото срещу реформата и Христо  се оформи много ясно: главният прокурор, ВАС, ВСС. Най-пробитите звена се съпротивляват най-много срещу промяната. Просто и логично“, пише той.

Той добавя, че остава да се напомни, че горецитираните „НЕ упражняват законодателна власт“ и подчерта, че техните коментари по законопроекти тежат колкото неговите по съдебни решения.

„Въпросът не е в тяхната съпротива, а в политическата протекция, която тя ще сполучи. #Кой ще се изправи срещу промяната в парламента, that‘s the question“, написа още Кънев.

Междувременно главният прокурор Сотир Цацаров подкрепи частично предложените промени в Конституцията, макар вече да критикува правосъдния министър, че реформата се прави „на тъмно“. Заедно с представители на редица други институции Сотир Цацаров беше изслушан от временната анкетна комисия за промени в Конституцията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране