31.08.2016 | 0:01
Цецка Цачева: амбиции, намерения, цели
Др. Цачева е гонела черни целиа в БКП, но откак е в ГЕРБ, е перфектна блондинка по всички гонени измерения. Времето е наше, времето е русо!

Водещ, БНР: Г-жо Цачева, говорим за амбициите ви като председател на Народното събрание. Дали обаче вие не сте пък кандидатурата на ГЕРБ за президентските избори?

Цецка Цачева: Много хубаво започнахте вашия въпрос. Аз имам амбиции, имам намерения, цели, които гоня като председател на Народното събрание. Не се притеснявайте, ще продължа да ги спазвам, няма опасност да бъда кандидат за друг пост.

В-щ: Тоест да изключим окончателно спекулирането с вашето име – вие няма да сте кандидатурата на ГЕРБ за президентските избори?

ЦЦ: ГЕРБ има достатъчно силни кандидатури, които вие ще узнаете заедно с цялата ни наша общественост, съобразно сроковете в Изборния кодекс. Не е необходимо да се бърза. В края на септември и началото на октомври ще узнаете кандидатурата на ГЕРБ за президентската ни двойка.

В-щ: Защо обаче е това забавяне, г-жо Цачева?

ЦЦ: Не мисля, че има забавяне. Ние се движим изцяло в сроковете, които са предвидени по Изборния кодекс. НЕВЕДНЪЖ СМЕ ОТСТОЯВАЛИ И ВИНАГИ СМЕ БИЛИ ЗА ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА, така че ще спазим всички разпоредби. Дотогава ще има още малко време за представителите на медиите, на политолози, социолози да занимават обществото с евентуалните двойки. Пак казвам – нашият кандидат е ясен, той ще стане ясен за цялото общество в края на септември, началото на октомври. (…)

В-щ: От БСП настояват премиерът да бъде изслушан в Народното събрание във връзка със срещите му, които бяха с Ердоган, след това с Меркел…

ЦЦ: Към колегите от БСП бих казала, че е хубаво преди да информират за бъдещи намерения медиите, да извършат съответните процесуални действия, тъй като и до момента в Народното събрание няма внесено такова искане. Поставяте ме в деликатна ситуация да коментирам пресконференции на БСП или на други политически сили. Като председател на парламента аз съм длъжна и мога да коментирам само онези искания, които са внесени по надлежен ред в Народното събрание.

В-щ: Вчера г-жа Нинова го обяви.

Цецка Цачева: Ама тя хубаво обявява. Тя така обяви и в началото на ваканцията, че имат искане за извънредно събрание. А като народни представители трябва да представят списък с 48 подписа на народни представители, какъвто няма. Така че г-жа Нинова нека да се фокусира върху определяне на кандидатпрезидентската двойка, а каквито искания имат като парламентарна група, да бъдат любезни да ги внесат по съответния начин в деловодството на парламента, след което аз ще ги коментирам. Към този момент заявявам, че такова искане няма внесено в Народното събрание, поради което за мен то е пореден пиар момент на левицата. (…)

В-щ: Вие сте председател обаче на Народното събрание. Как виждате вие изхода от тази криза с бежанския поток? Какво ви притеснява вас, как виждате вие решението?

ЦЦ: Едва ли има председател на парламент на държавите-членки в Европейския съюз и изобщо представител на държавната институция, който сам и еднолично би могъл да даде формулата за решение на този огромен проблем, който стои не само пред държавите от Европейския съюз, но и пред цяла Европа. За мен – така, както и премиерът заяви – е необходимо да се търси общо, солидарно решение на всички държави членки, без да има вътрешно затваряне на границите, така както някои от държавите го правят в сърцето на Европа. За това се иска постигнат консенсус на всички държави-членки на Европейския съюз. Знам колко е трудно. На председателски срещи винаги това е основната тема, която дискутираме. Предстои ни извънредна председателска среща в началото на октомври в Братислава, отново ще се коментират тези въпроси. Така че нескромно е да давам аз рецепти и отговори, при положение че лично аз не знам някой, който да знае верния отговор, вярната рецепта за изхода от тая ситуация.

1 коментар

  1. Петя каза:

    Какво си казва тази,като се погледне сутрин рано в огледалото!?То бива,бива,но природата не е била никак щедра към нея.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране