14.03.2017 | 0:01
Цветан Василев парира конфискацията на 1 млрд.
До момента делото и не може да тръгне по същество, тъй като ежемесечно физически или юридически лица, свързани според някои с Василев, подават молби с различни искания до съда

Банкерът Цветан Василев  парира действията за конфискация, който предприема Софийски градски съд, с десетки жалби на различни лица, съобщават запознати.

Близо година след като Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество внесе срещу него, семейството и фирмите му иск за конфискация на имущество за над 2,2, млрд. лв., делото не е насрочено, показва справка в системата на СГС. От нея  става ясно, че до момента делото  и не може да тръгне по същество, тъй като ежемесечно физически или юридически лица, свързани според някои с Василев, подават молби с различни искания до съда.

Огромният брой жалби, които са постъпили, срещу наложените обезпечителни мерки с молби за отмяна на обезпеченията, бавят процеса. Те са отхвърлени и съдът е потвърдил всички наложени обезпечителни мерки. Комисията е успяла да наложи реално обезпечения върху имущество за 1,1 милиарда лева.

Отделно има над 400 милиона лева обезпечени вземания към различни дружества, предоставени от Василев или свързани с него лица – заеми на различни дружества. По делото има и други трудности – трябва да се призовават лица в Британски Вирджински острови, в Люксембург и в други държави, което допълнително затруднява процеса.

3 коментара

  1. Кабо каза:

    Не разбирам как е възможно да се слува нещо подобно! Мръсните номера на Мустака няма да престанат, докато той продължава да се разхожда на свобода.

  2. Иван каза:

    Прави го защото може. Я го вкарайте Василев в затвора и да видим ще продължава ли слага прът в колелото на правдата.

  3. az каза:

    кога ли ще се изчерпа откъм схеми и ще го видим подведен под оговорност за грабежа който извърши?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране