26.09.2017 | 0:01
Цветан Василев станал сръбски гражданин
Банкерът е в изключително близки отношения с бившия президент на Сърбия Томислав Николич

Сръбското издание “Блиц” публикува материал за Цветан Василев със заглавие “В България е обвинен в измами за два милиарда евро, а в Сърбия купи фабрика и я доведе до фалит”.

В публикацията се посочва,че след укриването си в Сърбия, Цветан Василев иска убежище и го получава, въпреки,че Сърбия е задължена да го екстрадира поради заповедта до Интерпол.

Според някои източници, причината за това Василев да може безпрепятствено да работи в Сърбия е близкото познанство на Василев и бившия сръбски президент Томислав Николич. Банкерът е един от най-големите спонсори на хуманитарната организация, ръководена от съпругата на Николич. По информация на сръбското издание, Василев е дарил 1,2 милиона динара на фондацията. В същото време той е дължал 950 милиона динара за ток и газ в стъкларския завод в Парачин, Сърбия.

“Блиц” пише,че фабриката е докарана до фалит, чрез заем от 47 милиона евро, взет от “Вексилум Балкан”, за което  има съмнения, че също е на банкера.

“Цялата история с пристигането на Цветан Василве в Сърбия и купуването на Стъкларския завод в Парачин е обвита в тайна”, пише сръбското издание.

3 коментара

  1. Сиса каза:

    АКо си е платил на правилните хора… Много нагла твар е тоя.

  2. Иван каза:

    Гнусна работа. Няма думи да опиша възмущението си от това как Сърбия дава убежище на един престъпник погробил нашите спестявания и оставил редица хора на улицата без храна. Какво прави ЕС, защо не защитава правата на България като страна членка? Нали уж сме съюз, за да си помагаме. Как така се оставя да се гаврят с българите. Василев трябваше отдавна да е влязъл в затвора.

  3. Захариев каза:

    Много нагъл човек е този Василев, сви милиарди от КТБ, а сега си яде плескавици в Сърбия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране