30.09.2016 | 12:16
Цветанов посочи кои са четирите възможни кандидатури на ГЕРБ
Сред тях има двама кметове

Кандидат-президентът на ГЕРБ вероятно ще е един от четиримата – Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев и Димитър Николов. Това съобщи в Народното събрание заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Окончателното решение за кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ е взето, но последната дума е на премиера“, обясни Цветанов и се похвали, че са готови всички рекламни материали. „Всеки от тях си има съответните качества и в пъти превъзхождат нашите политически опоненти, защото всеки един от тях се е доказал в своята професионална област, а през последните 10 г. са свързани и с партия ГЕРБ“, подчерта Цветанов.

„Премиерът отказа да бъде разглеждан като потенциален кандидат за президент“, уточни заместник-председателят на ГЕРБ. Официално кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ ще бъде обявена в неделя.

Цецка Цачева е втори мандат председател на Народното събрание, Йорданка Фандъкова е трети мандат кмет на София, а Димитър Николов – трети мандат кмет на Бургас.

Томислав Дончев беше последователно министър по управление на средствата от Европейския съюз в кабинета „Борисов“, депутат от ГЕРБ в 42-то Народно събрание, а в момента е     заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране