28.04.2016 | 0:01
Турция отново разтърсена от тероризъм: Жена камикадзе се взриви до древна джамия в Бурса
Десет души са пострадали, няма жертви

Взрив е избухнал около 17:25 часа в градината на най-голямата джамия в Бурса – Улу Джамия, съобщава „Хюриет“. Чул се е силен тътен. На място са пристигнали екипи на полицията и линейки.

Експлозията в Бурса е терористичен акт, извършен от жена, която се е самовзривила, съобщи телевизия CNN-Turk. По последни данни ранени са 10 души, за щастие няма загинали. По-рано бе съобщено за шестима ранени.

Атентатът е извършен край датираща от 14 век джамия, която е исторически символ на северозападния турски град. Източници от силите за сигурност са категорични, че става дума за „самоубийствен атентат“, а медиите твърдят, че извършителката е 25-годишна жена.

Мощният взрив изпочупи витрините и прозорците на близките магазини, а телевизионни кадри показаха ранени, на които се оказва медицинска помощ. Все още никоя групировка не е поела отговорност за атентата. От миналото лято в Турция бяха извършени редица терористична удари, като страната обвини за тях групировката „Ислямска държава“ и кюрдските бунтовници.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране