08.01.2018 | 13:20
Убитият Петър Христов е бил спонсор на ГЕРБ. Бил е близък до Цветан Цветанов и Станимир Флоров
От мъртвия бизнесмен тръгва делото „Наглите“, във Велико Търново полицейските началници го наричали „Шефе“

49-годишният крупен бизнесмен и собственик на „Лактима“ Петър Христов е бил прострелян смъртоносно в столичния квартал „Манастирски ливади“. Христо е откаран от личния си шофьор към ВМА в много тежко състояние, но е починал в болницата от тежките си рани.

Петър Христов до последно е ходел без охрана и не е имал никакви опасения за сигурността си. Той прекарал Нова година със семейството, което е потресено и в шок от бруталното му убийство. Бизнесменът е бил много близък с депутати от различни политически сили. Той е известен меценат и дарител. Голям и страстен фен на футболния клуб „Левски“, той е държал цял скай бокс на „Герена“ за 12 души с 30 000 лева годишен наем.

„Не разбрахме какво се случва. Изсвистяха куршуми и той падна. Даже не разбрах, че е човек. Седях си на спирката и една жена изтича при нас и извика „Видяхте ли какво стана? Убиха един човек!“. Трепереше цялата. Всички бяхме в шок. Чакахме автобус 64″, Така коментират убийството на бизнесмена случайни свидетели.

Свидетели разказват още, че са чули изстрелите около 10 часа сутринта. „Бяхме там на спирката“. Жена, която е била на метри от убития бизнесмен, казала, че куршумите са минали покрай нея.

Петър Христов е човекът, от когото тръгна делото „Наглите“. Именно той е свързал служителите на МВР с представител на престъпния свят, готов  за първи път да разкаже за групата за отвличания. Преди година пред Фрог Петър Христов сподели, че в България няма как да правиш бизнес без благословията на корпулентния бизнесмен и депутат от ДПС Делян Пеевски. Твърди се, че той печели най-много обществени поръчки във Велико Търново, където и живее. Сочи се за близък до зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов е ексшефа на ГДБОП Станимир Флоров.

Петър Христов е държал изкъсо болшинството кметове в региона. През 2013 година общинските организации на ГЕРБ във Велико Търново, Свищов и Златарица издигат кандидатурата му за кандидат-депутат. Той, обаче си направил отвод. Собственик е на една от най-големите фирми за млечни продукти „Лакрима“. Финансово е помагал на Мануела Горсова, която беше  прегазена от олимпийския шампион по фигурно пързаляне Максим Ставийски.

Покрай съдебната сага около бившия шеф на антимафиотите от Велико Търново Орлин Тодоров се разбра, че от МВР към Петър Христов е имало сериозен  теч на чувствителна информация и по-конкретно на данни по текущи досъдебни производства. От СРС-та става ясно, че полицейските шефове са го наричали „шефе”. Най-скандалното докладване е било за ареста на лекарите от Горна Оряховица по случая от края на 2010 г., станал известен в публичното пространство като „бебето от физера”.

Твърди се, че Петър Христов и в момента имал много свои хора в полицията, които изпълнявали негови желания, свързани с това да „се удари“ този или онзи. Притежаваше „Захарни заводи“ в Горна Оряховица. Завършил е военното училище във Велико Търново и финанси в Свищов. През 90-те години на миналия век е бил е президент на ФК „Локомотив-Горна Оряховица“. Женен е, има дъщеря Михаела и син Петър. Носител е на две награди като финансов благодетел в района.

1 коментар

  1. Свети Петър каза:

    Копеле,поръчал е убийстеото на нвевинен човек.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране