19.09.2018 | 8:58
В ГЕРБ има криза и боричкане за власт
Ние сме притеснени за по-бедните домакинства заради поскъпването на тока и парното, каза депутатът от БСП

Когато една сделка се прекратява, трябва да си понесем последствията. 2012 година е взето решение за прекратяване на големия договор за АЕЦ „Белене“ и после е трябвало да се направи всичко възможно, за да се прекратят всички малки договори. Още 2004-2005 година е направен този пропуск, но за мен има друг проблем. България е единствената държава, която не инвестира в ядрени мощности. След време най-вероятно ще имаме нужда от ток и ще внасяме. До тук за изхарчени 3 млрд. за АЕЦ „Белене“ и нямаме нищо, а трябваше да има един изграден ядрен блок.

Това каза в студиото на БТВ депутатът от БСП и бивш енергиен министър Драгомир Стойнев, който коментира темата, че НЕК бе осъдена за сумата от 37 млн. евро от „Уорли Парсънс“ заради прекратен договор по негово време за АЕЦ „Белене“. „Инвестицията на Ахмед Доган е добра. ТЕЦ „Варна“ е много важен за българската енергетика. Има институции, които да кажат дали има нещо нередно в тази сделка, но е факт, че ТЕЦ „Варна“ ще работи за българската енергетика. Управляващите трябва да отговорят защо държавните тецове се отказват от студения резерв“, заяви Стойнев по повод закупаването от Ахмед Доган на ТЕЦ „Варна“.

„Ние сме притеснени за по-бедните домакинства заради поскъпването на тока и парното. Това поскъпване неминуемо ще доведе до оскъпяване на хранителните продукти. Няма нищо популистко в това, че поискахме 5% ДДС за хляба. Разговаряхме с хлебопроизводителите и стана ясно, че има голям сив сектор при тях. Правителството не прави нищо, защото при управляващите има криза. Има криза в самата коалиция. Има криза и в ГЕРБ. Там се оказа, че скамейката им е къса и нямат кадри. Има и институционална криза. Говоря за проблемите между правителството и президента. Румен Радев е президент на всички българи и той даде един много добър урок по институционалност на ГЕРБ. Там все си мислят, че ще звъннат на някой и той ще подпише и ще изпълни желанията им. Доколкото разбрах управляващите са изпратили най-накрая съглъсувателното писмо и утре много се надявам да гласуваме трите оставки“, каза още той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране