14.02.2018 | 18:12
Веселин Иванов от кабинета „Орешарски“ поема BiT
Кариерата на новия управител подсказва накъде ще завие телевизионният канал

Веселин Иванов ще стане управител на Би Ай Телевизия, показват внесени в Агенцията по вписванията документи от новия собственик. Той ще управлява телевизията заедно със Симона Ангелова.

Миналата седмица братята Павел и Румен Вълневи обявиха, че продават телевизията на „Интерактив ТВ Системс България“ АД. Фирмата е регистрирана в края на миналия ноември. В съвета на директорите са Мирослав Янев и Албена Атанасова, както и дружеството „Интерактив ТВ Системс ООД“. „Рестартираме проекта BIТ, за да създадем първата телевизия от ново поколение в България, насочена към младата и активна аудитория“, каза в специално изявление Янев.

Първото действие на новия собственик бе да спре всички предавания. Пред екипа все още не са представени конкретни планове за бъдещето.

Единствената новина засега е името на Веселин Иванов, който ще стане част от ръководството. Той беше съветник в кабинета на Зинаида Златанова, министър на правосъдието в правителството на Пламен Орешарски (2013-2014). Този кабинет остана в историята с факта, че почти през цялото време срещу него имаше протести с искане за оставка. Те бяха предизвикани от избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС на 14 юни 2013 г.

Преди това Веселин Иванов е бил журналист в БНР и „България Он Ер“. Последно той ръководеше сайта „Правен свят“, където историята също е интересна.

Както се забелязва с просто око, метаморфозата на „Правен свят“ беше рязка и забележителна след 9 октомври 2017 г. – датата, на която е обявено, че Веселин Иванов е новият главен редактор.. Екипът веднага след това е подменен изцяло. В понеделник излиза поне някаква информация.  Така промяната е обявена, но… само донякъде, защото дописката, с която изданието съобщава, че има ново ръководство, вече я няма.

От 2003 до 2007 година Иванов е съдебно-криминален репортер в програма „Хоризонт“ на БНР. През 2005-2007 г. е специален пратеник на БНР в Триполи, където отразява делото срещу българските медици в Либия. Автор е на статии за специализираното юридическо списание „Правен свят“.

Иванов е първият продуцент на предаването за разследваща журналистика „Код Криминално“ на bTV Media Group. В периода 2011-2013 година отговаря за връзките с медиите на Меглена Кунева и партията й движение „България на гражданите“.


2 коментара

  1. Курнела каза:

    Хайде да и е жив и здрав! https://iconomicabg.blogspot.com

  2. https://iconomicabg.blogspot.com каза:

    Хайд да е жив и здрав.
    https://iconomicabg.blogspot.com

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране