30.07.2015 | 11:20
Вестник „Преса“ фалира
Причините са задължения на Тошо Тошев

Всекидневникът „Преса“ спира да излиза от 31 юли. Новината ще бъде съобщена на редакционния екип днес по време на сбирка на всички служители на „Обединени свободни медии“.

Съществува вариант ежедневникът да бъде трансформиран или в седмично издание, или само в интернет сайт.

Причината за фалита на изданието на Тошо Тошев и Валери Запрянов са множеството дългове на фирмата. Задълженията само към печатницата са над 600 000 лв.

На 10 юли беше съобщено, че дружеството, издател на вестник „Преса“ и списания „Тема“ – „Обединени свободни медии“ АД има нов собственик. От съобщение на страницата за бизнес новини във вестника стана ясно, че акционерите Тошо Тошев и Валери Запрянов са прехвърлили акциите си на „Интегрирани пътни системи“ АД.

Вярна е информацията, че печатното издание „Преса“ е натрупало сериозен дълг за ползвани печатни услуги и хартия.

Слухове, частично потвърдени от журналисти от „Преса“, се носят и за бъдещето на марката. Според някои тя ще продължи да се развива онлайн чрез сайта на вестника presa.bg. По неофициална информация онлайн изданието ще се ръководи от Валерия Велева, която сега е първи заместник-главен редактор на вестник „Преса“.

В момента и сайтът та вестника на адрес presa.bg e изчезнал и излиза надпис, че е „в процес на техническа профилактика и временно не е достъпен“.

Според друга версия за бъдещето на „Преса“ е възможно той да продължи да излиза, но като седмичник – на мястото на седмичното списание „Тема“, чиято съдба е също неясна.

Трета версия предвижда превръщането на „Преса“ в център за анализи и прогнози, които ще се подготвят от журналисти на изданието по различни теми.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране