11.07.2018 | 0:17
ВМРО организира НПО в защита на Султанка Петрова

11 национално представителни организации на хора са подписали писмо в защита на зам.-социалния министър Султанка Петрова. Това са НПО-тата, които обявиха за платен протеста на майките на деца с увреждания. Писмото бе разпространено вчера до медиите от ВМРО – партията на Петрова, която бе депутат в предишното Народно събрание.

В понеделник БСП призова лидерите на „Обединени патриоти“ да отстранят Петрова от правителството заради конфликт на интереси. Тогава покрай новината за смъртта на млад охранител, открит в шахта на бившия Партиен дом, се разбра, че семейна фирма на Султанка Петрова е наета да пази реконструкцията на сградата, където ще се премести Народното събрание. Левицата обяви за недопустимо съвместяването на частен бизнес с поста зам.-министър и настоя патриотите да я оттеглят от МТСП.

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов се опита да оправдае зам.-министърката, като обясни в телевизионно интервю, че когато през 2017 г. фирмата е наета за охрана на държавния строеж, „Петрова не е била никоя“. Според него нямало конфликт на интереси. Същата теза защити и вицепремиерът Томислав Дончев.

Писмото на 11-те НПО в защита на Петрова е адресирано до премиера Бойко Борисов, председателя на НС Цвета Караянчева, вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов и социалния министър Бисер Петков. В него те настояват Петрова да остане на поста заради „негативната ситуация“ в социалната сфера.

„Отстраняването на още един зам.-социален министър ще отложи прилагането на реформите за общността на хората с увреждания. Искането на оставка е натиск над специалист, зареден с енергия, желание и амбиция за промени в полза на хората с увреждания“, смятат НПО-тата. подписката се оглавява от Националния съвет за интеграция на хората с увреждания към МС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране