30.09.2015 | 0:03
Всеки столичанин дължи по 1000 лева, Фандъкова оставя борчове от 1,3 млрд. лв.
Ако бебето ви се е родило преди два месеца, и то дължи 1000 лева

„Всеки столичанин, иска или не иска, дължи по 1000 лева“. Това пресметна кандидатът за кмет на София и бивш общински съветник Георги Кадиев. Във „Фейсбук“ той написа, че ако бебето ви се е родило преди два месеца, и то дължи 1000 лева.

Дългът на Столична община към края на 2015 ще е 620 млн. лева. Дългът на общинските дружества е около 740 млн. лв., като само Топлофикация-София е над 560 млн. лв., а Центърът за градска мобилност – около 120 млн. лева.

По сметки на Кадиев това прави общо около 1.3 млрд. лева. “ Разделете го на 1.3 млн. столичани. Воала“, написа в заключение кандидат-кметът.

3 коментара

  1. МОСТИС каза:

    ГЕРБЕРСКА ИЗМЕТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Керпеден Петко каза:

    Задълженията на търговските дружества не са задължения на Общината!За да се коментират,трябва да се знае структурата им.Най рано ще се зхае около 20-ти октомври-когато приключи счетоводно деветмесечието.Сега са само предизборни манипулации.

  3. kenefoff каза:

    Що Кадиев ако е ще почне да раздава пари на софиянци ли? Баси популистките статии. Всички градове по света вземат заеми. Въпроса е не дали се вземат адекватно и обосновано и дали влизат в реалистичен бюджет.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране