21.09.2017 | 16:05
Юнкер: Не може в ЕС да има две класи потребители и работници
Шефът на Еврокомисията недоумява защо не искат България и Румъния в Шенген

Не става дума за вкус, а за достойнство. През октомври ще бъде вероятно постигнато съгласие по промените в директивата за командированите работници. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на среща с европейски политици и общественици по повод твърденията на производителите на храни, че предлагат различно съдържание под еднаква опаковка заради „вкуса на местните потребители“, съобщи БТА.

Не може в Европа да има две класи потребители и работници, коментира Юнкер.  Той изрази очакването през октомври да бъде постигнато съгласие по промените в директивата за командированите работници. Искам всички държави от ЕС да бъдат в еврозоната и в Шенген, да няма двойни стандарти при храните.

Защо отказват на нашите български и румънски приятели достъп до Шенген, след като от години са изпълнили изискванията, трябва да прилагаме договорите за ЕС, пита се председателят на комисията.

Той добави, че в годишната си реч за състоянието на ЕС миналата седмица не е настоявал за приемането на еврото от държавите извън еврозоната, а е припомнил, че това право и задължение е част от договорите. Не насилвам никого, предложих подкрепа за ускоряване на процеса на присъединяване (към еврозоната), поясни Юнкер.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране