25.07.2016 | 0:01
Защо да не се напънем за една жена президент?
Цецерон е галант, но и БеБерон е талант - как елегантно казва "равнис"!

Ето думи, които трябва да се запишат със златни букви в историята на мъжкия феминизъм. Цветан Цветанов също е голям приятел на семейните ценности, но винаги говори за жените с пиетет – и винаги подчертава огромната им роля в обществения и политическия живот. Ето как разказва той за своя среща с Жени-ГЕРБ:

„Трябва да имате самочувствие, защото сте част от най-силния отбор – отбора на ГЕРБ. Вие сте важен фактор за съществуването на ГЕРБ. Това казах пред над 40 дами от женската организация на ГЕРБ от десетте общини в област Смолян… Благодарих на представителките на Жени-ГЕРБ за инициативността и за грижата, която полагат за развитие на организацията“. Среща с над 40 дами! Ех… А ето как разказва за друга среща – пак той сам юнак с отбор моми и невести: „Днес с председателя на парламента Цецка Цачева и председателя на ЖГЕРБ и депутат Ирена Соколова се срещнахме с представителки на Съвета на жените в бизнеса в България… Дамите изказаха своето удовлетворение…“. (Това малко грубо го извадихме от контекста, но мисълта ни е, че Цецерон е галант.)

Цецерон е галант, но и БеБерон е талант – как елегантно казва „равнис“!

Спомняме си приветствието му към Жени-ГЕРБ, когато им се обясни в любов и роди знаменитата концепция: „Защо да не се напънем да сложим една жена президент?“.

„Партия ГЕРБ дава изява на капацитета на жените“ – това пък заяви тогава шефката на женската организация в ЕНП Дорис Пак.

И ако се върнем на думите на Ердоган, че жените искат не равни права, а равно уважение – ББ е най-големият уважител – много искаме да припомним историята, дето сам си я разказа, когато стана премиер. Като юноша карал колелото на кака си – с женска рамка, сиреч ездачът не може да вози спътница. „Но аз мога да возя когото си искам! – обясни пресният премиер и погледна надолу. – И ги возех доста!“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране