04.06.2016 | 22:16
Здравейте, Фъндъкова! Та за билетчето за градския транспорт…
Наясно ли сте, че с поскъпването на цената на билетите, ще се увеличат и гратисчиите?

„Здравейте, г-жо Фъндъкова! Предполагам се досещате за какво Ви пиша – новата цена на билетите за градския транспорт. Искам да Ви задам няколко въпроса, чиито отговори ще бъдат публикувани в социалните мрежи, дори и да няма такива. Благодаря Ви предварително“. Това се чете в писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова, изпратени във Facebook. Публикуваме въпросите без редакторска намеса.

„По какъв начин насърчавате опазването на околната среда? За да стигна до работното си място, ми е нужно да сменя два градски транспорта и още два, за да се прибера. Това прави 6,40 лв за билети и отнема почти 2 часа. С автомобила ще ми отнеме максимум час (със задръстванията) и 5 лв. за гориво, с което ще ходя на работа и ще се прибирам два дни. И ще е по-удобно и евтино от дневна, месечна или друг вид карта.

Защо автоматите за стотинки в градския транспорт не са настроени да връщат ресто и по този начин билетът излиза 2 лв? Това не е ли пладнешки обир?

С какво право шофьор на линия 111 с регистрационен номер 3848 и сериен номер на автобуса 1839 е отказал да върне ресто на пътник, който си е закупил билет? Това не е ли пладнешки обир?

Защо като има недостиг на финанси и се увеличават цените на билета, броят на контрольорите също става по-голям? Това са разходи за заплати!

Защо полицаите вместо да си вършат работата и да пазят хората, са изпратени да арестуват големи престъпници, каквито несъмнено са гратисчиите?

Наясно ли сте, че с поскъпването на цената на билетите, ще се увеличат и гратисчиите?

Вие, ако бяхте обикновен гражданин, който е учил и има тапии, но едва връзва двата края, кое бихте предпочели: да си купите билет за 1,60 лв. или с тези пари да си вземете закуска? И нормално ли е в една европейска столица билетът за градски транспорт да е по-скъп от хляба? Или да очакваме и той да поскъпне?

Защо контрольорите и полицията надвишават правомощията си и отказват да се легитимират, когато това се поиска от тях? Говоря за случката от онзи ден, когато редовен пътник е бил свален насила от автобус.

Центърът за градска мобилност е купувал фотоапарати на стойност 342 лв. при условие, че в магазините същите модели са се продавали по 159 лв. Искам да знам защо и къде е отишла разликата (в чий джоб)?

Убеден съм, че следващата година ще бъдат вдигнати и картите за градския транспорт! Тогава какво ще е оправданието?

Преди местните избори беше обещано, че няма да се пипат цените на билетите! Това се оказа откровена лъжа! Как ще ни я обясните?

Допустимо ли е цената на една услуга да се вдигне с 60% без да е увеличено нейното качество? Вие едва ли ползвате градски транспорт, но ви гарантирам, че в него човек трудно диша от заобикалящия го „аромат“, идващ най-вече от малцинството, което често е нередовно и не бива проверявано от контрольорите!

Какви мерки ще вземете, за да се прекрати порочната практика хора от малцинството да ползват безплатно градския транспорт?

Ще обърнете ли внимание на хората, които протестират? Или очаквате всичко да приключи до дни и да утихне и по този начин да не се занимавате с „претенциите им“?

Очаквам Вашите отговори! Имам още много въпроси както по тази тема, така и по други! Очаквайте ги и тях! Благодаря!“

2 коментара

  1. Един болшевик каза:

    Нещата ще потръгнат едва след като герберастите, вкл. и тази проста даскалица, спрат да крадат – на първо време поне на половина. А дано, ама надали.

  2. КАНАРИН каза:

    Параванка Фандъкова да подава оставка и да си ходи. Социологическите агенции да престанат да манипулират обществото, а да дадат реалните данни на рейтинга на ГЕРБ след политическото решение за вдигане цената на билета на лев и шестдесет с 60%, което е чисто грабителство на Центъра на Герберската Мафия/ЦГМ-Цетъра за Градска Мобилност/ с тяхната корумпирана и крадлива администрация, с огромни заплати-за 67 души. Спомнете си герберите от ДАИ с гардеробите натрупани пари в евро и левове за милиони. И всичко това се оправдава от Б.Борисов- срами позор или съучастие!? Цената трябва да се върне на 1 лев и виновните лица за мошенничество под съд!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране