01.06.2018 | 9:44
Зидан: Тръгвам си, защото „Реал“ има нужда от промяна

Зинедин Зидан изненадващо напусна треньорския пост в „Реал“ (Мадрид) само 5 дни след като изведе тима до трета поредна титла в Шампионската лига. Французинът обяви решението си на извънредна пресконференция, на която обясни, че тимът има нужда от промяна, за да продължи да печели.

„Знам, че е странен момент за всички. Но трябваше да бъде направено. Отборът трябва да продължи да печели и има нужда от промяна. След три години с мен имат нужда от различен глас, от нов начин на казване на нещата, вероятно нов начин на работа. Заради това взех това решение. Обичам този клуб, обичам президента Флорентино Перес, той ми даде шанс да дойда като играч, а след това и като треньор. Вечно ще съм му благодарен, но сега е време за промяна. Това е правилният момент – за мен, за отбора, за клуба“, каза Зидан.

Той спечели 9 трофея като треньор на „Реал“, с който излезе на второ място във вечната ранглиста на клуба. През този сезон „Реал“ обаче остана на 17 точки от „Барселона“ в Примера дивисион, а освен това отпадна от „Леганес“ за Купата на краля.

„Ако аз бях останал треньор през следващия сезон, щеше да ни е трудно да печелим трофеи. Видяхте какво стана за купата, не мога да забравя и сезона ни в първенството“, каза Зидан. Той посочи спечелването на титлата в Испания през 2017 г. като най-добрия си момент като треньор, а за най-лош – загубата от „Леганес“.

Президентът на „Реал“ Флорентино Перес призна, че е шокиран: „Беше напълно неочаквано. Това е тъжен ден за всички в клуба. Той знае, че искам да е до мен завинаги.“

Според в. „АС“ „Реал“ ще избира нов треньор измежду селекционера на Германия Йоахим Льов, мениджъра на „Тотнъм“ Маурисио Почетино и бившия играч на тима Гути, който води втория отбор на „Реал“ в момента. Сред вариантите са още Антонио Конте, Юрген Клоп, Маурицио Сари и Арсен Венгер.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране