20.01.2020 | 13:23
1000 лв. глоба и 1 г. без книжка за Джамбазки, шофирал пиян
Евродепутатът не е обжалвал наказанието си

Евродепутатът Ангел Джамбазки е глобен с 1000 лв., а шофьорската му книжка е отнета за една година. Това става известно от публикуван в сайта на Народното събрание отговор на въпрос от депутата Десислав Чуковлов към вътрешния министър Младен Маринов.

Джамбазки е бил спрян в Самоков на 8 декември около 1.15 часа за проверка от полицейски патрул, с цел водачът да бъде проверен за употреба на алкохол. Дрегерът е отчел 1,55 процента концентрация на алкохол в кръвта на евродепутата. Полицаите са установили още и липса на контролен талон. Ангел Джамбазки не е бил съгласен с резултата от дрегера и поискал да даде кръвна проба. Тя е била взета в болницата в Самоков, а след това изпратена в УМБАЛ „Св. Анна“.

Резултатът от нея е бил 1,08 промила алкохол в кръвта. От отговора на министър Маринов се разбира още, че към момента наложеното на Джамбазки наказание не е обжалвано.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Просто не може на алкохолния дъхотестер да покаже 1.55 а на кръвната проба да покаже 1.08 ако е взета до 30 минути след задържането му. Явнокръвната пробата е взета 2-3.5 часа след като е тестван с алкохолен дъхотестер.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране