29.10.2019 | 0:10
Дерменджиев призова: Нека не се нахвърляме на футболистите
Сега не е момент за експерименти, каза новият селекционер на националния отбор

Новият селекционер на България Георги Дерменджиев защити националите ни по време на пресконференцията, на която беше официално представен. Бившият треньор на Лудогорец и Левски подчерта, че играчите не са големите виновници за ситуацията в българския футбол. Този негов много важен ход идва след поредицата отчайващи резултати на „трикольорите“ – България е без победа вече 11 поредни мача.

Дерменджиев подчерта, че няма да експериментира, а ще залага на най-доброто, за да може целта да бъде изпълнена – класиране на Евро 2020 през баражите, които ще се играят март месец. Опитният специалист обаче изрази опасение „да не прегорим“ до март, тъй като постоянно се говори за тези мачове и това може да изиграе лоша шега от психологическа гледна точка.

„Този шанс, който ни се открива март, трябва да го използваме и нямаме право на експеримент. Напоследък в различни периоди се говори по различен начин – едни искат подмладяване, други с по-опитни футболисти. Сега обаче не е момент за експерименти. Ще направим максималното, за да подобрим играта и психологическото състояние на играчите“, бяха първите думи на Дерменджиев при официалното му представяне в Бояна.

„Дълго време нямаме победа, но е важно да уважаваме играчите, които имаме. Нека бъдем реалисти с това, с което разполагаме. Да подкрепяме момчетата и да могат да дават максимума от себе си“, подчерта бившият треньор на Лудогорец и Левски.

„Нямах проблем с приемането на офертата на БФС. Да бъдеш треньор на националния отбор е чест. Имам надежда и вярвам, че момчетата могат да дадат повече от това, което виждахме до момента. Много е важно кои хора ще бъдат повикани. Трябва да бъдат играчи, които могат да бъдат и лидери, за да може тази обстановка, която е създадена, да се изчисти бързо. За евроквалификацията с Чехия ще повикам играчи, които мислим, че ще свършат работа. Важно е март всички да бъдат във форма“, коментира Дерменджиев.

„Няма треньор, който да няма цел. Много го повтаряме вече това нещо – баражите през март. Наистина чакаме този момент, защото България от много време не е била на голям форум. И дано не прегорим“, подчерта специалистът.

„Аз и екипът ми ще се опитаме да помогнем на момчетата, с всеки един ще проведем разговори“, каза още Дерменджиев.

„Трябва да сме наясно какво може на този етап българският национален отбор. Нека подкрепяме момчетата. На никого не е приятно да губи, не можем да им се нахвърляме и да ги обвиняваме, защото последствията са много, от много време, и в момента националният отбор обира всичко това, което се е натрупало през годините“, подчерта треньорът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране