16.01.2015 | 8:38
Дрън-дрън ярина: ДПС ще гласува съобразно собствената си политическа платформа
Реформаторите с 23 депутати имат 7 министри, това не е преяждане с власт, констатира Местан

Ако не се разсече национал-популисткия възел, оплетен около врата на Бойко Борисов, предсрочните избори са алтернатива. Това не е заплаха или закана, а обективен анализ на ситуацията. Това каза пред Нова телевизия Лютви Местан.

Той обясни, че проблемът на управлението не е в статута на ДПС, което е опозиция в 43-то Народно събрание. „От три месеца не чух при вас да се артикулира темата за преяждането с власт”, заяви Местан.

„Добрите няма как да преяждат с власт, Реформаторите с 23 депутати имат 7 министри, това не е преяждане с власт”, посочи лидерът на ДПС. Той припомни, че трусове в управляващата коалиция вече започнаха и даде пример с гласуването на плоския данък, при което ДПС подкрепи ГЕРБ, докато негови партньори в управлението не го направиха.

„Последна грижа ми е каква ще е реакцията на Радан и на другите във властта, ще гласуваме съобразно собствената си политическа платформа”, уточни Местан. Той поясни, че чака управленската програма на кабинета, за да види как ще бъдат прокарани националистическите идеи в нея.

Според него, искането на националистите кадрите на ДПС да бъдат изхвърлени от позиции в администрацията се изпълнява от правителството. „От 400-500 наши кадри в средния ешалон на властта са останали не повече от стотина”, съобщи Местан.

Той каза още, че желае успеха на правителството, защото неуспехът се заплаща от всички в България. „На управляващите обаче им трябва универсален враг и ние сме избрани”, смята лидерът на ДПС. Той заяви, че са единствената политическа сила, която даде парламентарно преставителство на ромите в България и защитават етноса с легални политически средства.

Местан обясни и разликата между „мултикултурализъм“ и „мултикултуризъм“, като обвини Красимир Каракачанов, че употребява съвсем съзнателно втория термин, отвеждащ към спорт, свързан с мускулите.

„Най-важното, което чухме от Бойко Борисов от години напоследък е преоценката му за възродителния процес, изказана на 29 декември миналата година“, заяви лидерът на ДПС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране