23.05.2019 | 13:19
Джамбазки: Няма как да плащаме сметките на чужди народи
Ще се борим за Европа на отечествата и нациите, каза водачът на евролистата на ВМРО

Против нелегалната миграцията съм, не одобрявам и квотния принцип на разпределението им между държавите. Няма как да плащаме сметките на чужди народи, които са окупирали някакви държави. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ водачът на евролистата на ВМРО Ангел Джамбазки.

Той изтъкна, че в Брюксел ще се бори за Европа на отечествата и нациите.  Лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов пък каза, че няма информация, че се готви „Костинброд 2“, но заяви, че цялата кампания е била пълна с компромати.

„ВМРО подкрепя идеята за обща европейска армия, но ако няма модернизация на българската армия, това няма как да се случи. Модернизирането на българската армия се случва, обновява се бойната техника, но е много трудно. Трябва да се включи в тази модернизация и българската военна индустрия“, заяви Каракачанов.

„Преговорите вървят много бавно, особено за самолетите Ф-16. Има финансов предел, който държавата може да си позволи. Затова разговаряме с партньорите в САЩ, за да уточним финансовата част“, каза още военният министър.

1 коментар

  1. kkk каза:

    Купуване на бойни самолети е трудна работа, тука има разлика от кой се купуват.
    Ф-16 и принципа на продажбата е колкото е най вискока цена този пазар може да понесе. Другата подробност е че сделката се одобрява от конгреса но не и финансовите изисквания.И още една подробност резервни части и въоръжерние за тези самолети пак се одобрава ор конгреса.И в един момент може да се окаже че България пак си е купила скъпи паметници. Нека погледнат най добрия приятел ИРАН до момента в който може всичко да се вземе на безценица си приятел, в следващия не си и нямаш резервни части нито муниций и си под ембарго. Това не са руските самолети искаш подръжка и въораъжение и получаваш нищо че си във враждебен същз

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране