10.12.2019 | 11:10
Главният секретар на МВР: Правилата са за всички, независимо дали е милионер или си изкарва прехраната по честен път
От думите на Ивайло Иванов става ясно, че богатите хора са крадци

Правилата за движение по пътищата са еднакви за всички. Независимо какво му е социалното положение – дали е милионер или е човек, който си изкарва по честен път прехраната и едвам преживява, независимо от стойността на автомобила, законът е равен за всички“.

Тази реплика на главния секретар на МВР Ивайло Иванов набра популярност в социалните мрежи в понеделник. Изказването всъщност е от миналия четвъртък и е по повод ареста на сина на алкохолния бос Миню Стайков – Стайко Стайков. Той беше задържан в София, след като бе отказал да предостави документи за самоличност. Стайков бе заявил на полицаите, че пътува в бронирания джип на охранителите си случайно, след като се качил на стоп от Айтос.

Времената на мутрите отминаха. Така и Иванов, и избраният за главен прокурор Иван Гешев коментираха случая. Главният секретар на МВР обясни, че все още е в сила заповед за проверка на кортежи от луксозни коли и полицаите са действали според правомощията си.

Тази заповед бе издадена през зимата на 2016 г., след като охранители на Ивайло Борисов-Ториното нападнаха и биха семейство на Околовръстното на София. Тогава бе въведено и задължението всички с въоръжена охрана да се регистрират в МВР. Полицията написа и наредба за работата на личните охранители.

„Полицаите имат своите права и задължения и моля всички, които бъдат проверявани от полицаите, да изпълняват техните разпореждания, защото такива реплики, да се подиграват със служителите, ние няма да толерираме“, обясни Иванов.

3 коментара

  1. Анонимен каза:

    Другите които и не си го помислят виждат много ясно че ако крадеш, имаш скупа кола, живеещв по висок стандарт, и дори полицията те уважава,не те спира и наказва. Е това трае докато не свършат откраденото, докато предишния собственик на откраденото не сложи куршум в главата на крадеца или докато не излети от пътя поради високата скорост на автомобила и се самоубие. Но тези които са корумпирани и са във власта обиконовенно се разминават със всичко останало с изключение на самоубийството при бърза скорос по лощо напаравените магистрали които са окрали. Те смятат че по тези пътища други хора и народи ще минават и нямат никакви угризения на съвеста да ги окрадът, нали други ще умрът вместо тах.

  2. Иван каза:

    Добре е, поне го казва защото други не си го и помислят.

  3. Анонимен каза:

    Закона е равен за тези със стари коли, за тези със скъпи и бронирани коли закон няма,или ако има е избирателено прилаган ор Полицията. Подробноста е че тези със скъпите коли поради добро финансово състояние придобито по тъмен начин, смятат че са Господ.
    Заради това и не спазват никакви правила или ограничения,ако убиваха само себе си на пътя е добре. Но често убиват и такива хора които спазват правилата а и пешеходци.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране