25.10.2019 | 19:55
Изборът на Гешев ще се залепи на Радев
Трябва да поздравя колегите от МВР, не допуснаха да се окървави този ден

-В историята ще бъде записано, че по времето на президента Румен Радев. Първият човек в държавата се казва Румен Радев, не Бойко Борисов. Защо да се залепи на нас? Всичко е сега в ръцете на Румен Радев.

-Вчера ВСС, спазвайки всички правила, е избрал законен главен прокурор. Правителството и аз не се месим в избора му, също така не се меся и в работата на президента, който предстои да реши дали да подпише указа за назначаването на новоизбрания главен прокурор.

-Не се меся в работата на президента. Като всички имаме претенции да имаме равно отдалечение между властите, нека не се коментираме една друга. Законът е такъв ВСС с 20 на 4 гласа е избрал този кандидат за главен прокурор. Сега документът отива при президента, кога той ще го подпише е негова работа. Може само да чакаме.

-Обществото щеше ли да вярва на партиен кандидат? Е това не е ли лицемерие?

-Едно време нямаше, защото Георги Първанов, двамата му съветници – Борис Велчев – главен прокурор, Лазар Груев – шеф на съдиите. Само че тогава медиите бяхте тотално потъпкани, вашите главни редактори и шефове на телевизии пътуваха навсякъде с него по чужбина и не се чуваше въобще това нещо.

– А представете си сега аз да избера – главният прокурор да стане моят съветник, а другият мой съветник – шеф на съдиите. Ма това е било в България и то само преди десетина години.

-Трябва да поздравя колегите от МВР. Разделението на протестиращите помогна да не се сбият и да не се окървави този ден, което щеше да е отвратително. Бяха взели прекалено много мерки, но си заслужаваше поради простата причина, че се търсеха провокации с тях.

-Не е вярно, полицията е била 20 пъти повече от протестиращите. Те си имат схема за всякакви такива мероприятия, футболен мач, два протеста, три протеста, как те биха могли да се спрат.

-Върховенството на закона е да спазваш закона. Подаваш си заявление къде искаш да протестираш, ако е свободно, отиваш и протестираш. Ако не, отиваш на другото място…Когато има футболен мач или така заявени протести, партии, които могат да бият журналисти, винаги се гледа по-внимателно от полицията.

(Премиерът Бойко Борисов в интервю за Нова тв)

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране