28.01.2019 | 20:03
Кънчо Стойчев: Радев няма да мълчи, управляващите са обречени
Обединител на нацията не означава одобрение на престъпна дейност

Управляващите си създадоха огромен враг в лицето на президента, а той категорично заяви, че няма да приеме подобна „имитация на управление“. Неговото противопоставяне е на принципна основна, а заявката, която направи е, че няма да млъкне. Този анализ направи социологът Кънчо Стойчев  пред БНР след речта на президента Румен Радев по-рано днес.

Обединител на нацията не означава одобрение на престъпна дейност, подчерта Стойчев. Имаме ескалация на неспособността да се управлява и закриване на всякакви хоризонти пред България. Има всекидневно рушене на основни европейски ценности. Бяха пресечени червени линии, които досега не бяха пресичани. Обвинението към Елена Йончева е един от тези случаи. Президентът е политическа фигура, не е папа или патриарх. Избран е от два милиона и половина граждани и няма да мълчи. Президентството е политическа функция, допълни социологът.

Радев говори с факти – за харчене на пари без санкция на парламента. Става дума за конкретни обвинения. Съдейки по линията на развитие, Радев изчерпи първата година в опити за диалог. Радев няма да мълчи и успоредно ще развива линията на алтернативата, каза още Кънчо Стойчев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране