12.11.2019 | 9:45
Каракачанов: Макрон наговори много глупости
Нека види как изглежда едно гето в Париж с мигранти от Африка, посъветва то лидерът на ВМРО
”Макрон наговори много глупости. Не съм съгласен, че НАТО е в “мозъчна смърт”, както френският президент се изрази. Не съм съгласен и с изявлението на Макрон, че предпочита ”легалните мигранти от Гвинея и Кот д’Ивоар пред нелегалните украински или български банди”. Нека види как изглежда едно гето в Париж с мигранти от Африка”.

Това заяви вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в сутрешния блок на БНТ.

Той коментира и състоянието на армията: “Отбраната беше подценявана последните 30 години. Разпродаваха се военни имоти, имущество и се правеха само съкращения. Тогава се въведе и професионална армия, с обещанието, че армията ще стане по-малка, но по-добре въоръжена и по-добре платена. Само първото се спази. Хората са демотивирани да служат в армията”.

“Идеята е да модернизираме армията ни, не защото от НАТО го изискват, а за да се защитим. Трябва да разчитаме на това да имаме боеспособна армия. Около нас ситуацията не се успокоява, а става по-сложна и объркана”, смята министърът на отбраната.

“Преди 3 години заплатата на военнослужещ беше 806 лв. Как да очакваме, че някой образован ще работи за такива пари. Сега вдигаме възнагражденията с 30%”, разкри Каракачанов.

“Трябва да има наборна военна служба, премахването ѝ беше тотална грешка. Защитата на отечеството е чест за всеки български гражданин, пише в Конституцията. Всеки трябва да е подготвен за война, за да не изпращаме неподготвени хора на заколение. Нека има възможност за желаещите да получат военна подготовка. Дания и Швеция имат наборна служба”, заяви Каракачанов.

“Имаме повече общински съветници в Столичния общински съвет в сравнение с предишните местни избори. Имаме заложена програма по важни теми за сигурност, осветление, детски градини и крайни квартали. Ако управляващите се ангажират с тези теми, то ние ще ги подкрепяме”, завърши Красимир Каракачанов.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Мислите на Каракачанов не съвпадат с реалното положение на нещата във Франция.Хората от Кот дИвоар говорят френски и са работливи, за разлика от Българските бандити и сутеньори които нито искат ,нито могат да работят както трябва,нито Френски говорят. Както се вижда и тези в Министерството на Външните работи на България също не разбират френски.Нелегални Български и Украински Бандитски мрежи няма нищо общо с почтените ,знаещи и можещи Българи във франция и Света. Нелегалните мережи е за трафика на хора , жени най вече лъгани с работа и насилствено приниждавани да проситуират във Франция от Българските прстъпници сутеньори. А Българска Полиция няма.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране