29.11.2019 | 14:34
Караянчева към червен депутат: Не ми потропвайте по трибуната (видео)
Мнозинството отхвърли предложението на БСП да бъде изслушан здравният министър във връзка с Националната детска болница

Със скандал бе съпътствано желанието на БСП да бъде изслушан в Народното събрание министърът на здравеопазването Кирил Ананиев във връзка с последните проблеми около Националната детска болница.

Драгомир Стойнев (БСП) обяви, че предложението е направено още вчера по чл. 113 от правилника за работа на парламента. Но председателят на порламента Цвета Караянчева (ГЕРБ) обяви, че има пречки, защото в предложението не е посочена дата и час. На това Стойнев се ядоса и обвини управляващите, че с административни игри крият министъра.

Той се разпали и Караянчва първо му се скара: “Не ми потропвайте по трибуната така!”. След това му изключи микрофона и му каза: “Пийнете водичка и се успокойте. Тогава кажете какво процедурно предложение правите”.

“Нервираш ме. Казвам ти – нервираш ме!”, кипна Стойнев, но това не смути Караянчева и тя настоя той да направи предложение по процедура. Депутатът от БСП опита да припомни на председателя на парламента, че има право министърът да бъде извикан по чл.113 от правилника. Караянчева обаче невъзмутимо отвърна, че има дневен ред и добави:. “Нали все пак трябва да ползваме някакъв правилник. Нали спазваме някакъв правилник все пак?”

След пререканията с Караянчева Стойнев си седна, обаче на трибуната излезе Георги Свиленски (БСП), който обвини мнозинството: “Криете министъра зад един административен пропуск. Той така или иначе ще бъде тук и ще участва в парламентаерния контрол. Какъв е проблемът всяка ПГ да му зададе по два въпроса?”.

В крайна сметка Цвета Караянчева подложи предложението на БСП на гласуване предложението, но то не бе прието и министър Ананиев няма да бъде изслушан.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране