19.07.2020 | 20:09
Касабов: Протестиращите са от гейпарада, протестът на майките също беше купен от Божков
Според него правителството ще остане и вотът няма да мине

Оставките на министрите Горанов, Караниколов и Маринов не са дадени, защото според споразумението в управляващата коалиция всичко това трябва да мине през Координационен съвет, заяви в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ Валентин Касабов, заместник-председател на НФСБ, съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“.

„Такъв Координационен съвет не е имало и ние, на практика, на другата сутрин научихме от медиите“, каза той и подчерта, че са били изключително изненадани от поисканите от премиера оставки.

Не могат да упрекнат посочените министри в професионален план.

„Ако човекът си върши работата, това означава – той си е на мястото, ако ще да са извънземни“ – така отговори Касабов на въпрос дали тези министри са на ДПС. За оставките ще умуват и ще очакват какво ще се случи в следващите два дни, когато са дебатите по внесения от БСП вот на недоверие и гласуването му. Според него правителството ще остане и вотът няма да мине.

„А защо трябва да си тръгне? Поради каква причина? Това, че някъде 2-3 хиляди човека искат оставката на правителството“, каза Валентин Касабов.

По думите му през 2018 г. протестите „Системата ни убива“ са били купени от човека, който в момента е в Дубай. „Тогава свалиха Валери Симеонов, но свалиха с пачките на същия този човек. Даваше се по 100 лв. на обикновен участник за половин час“, заяви зам.-председателят на НФСБ. Защо атаката е била срещу тях – защото тогава са вкарали първите промени в Закона за хазарта.

Според Валентин Касабов тогава е била генералната репетиция, сега започна представлението с главен актьор Христо Иванов. Божков е режисьорът.

„Една част от сегашните протести са платени – видяхме мутрите, но друга част също са платени, но това са кротки, интелигентни хора, които взимат дни пари и ходят нагоре-надолу, разхождат се. Има, разбира се, много интелигентни хора, които искат да сменят системата“, охарактеризира протестиращите Касабов и заяви, че се е плащало по 100 лв. по оперативна информация на МВР.

Поясни, че Христо Иванов изповядва либералните идеи, неговият девиз е да отвори вратите за имигрантите. „Част от тези, които активизира Христо Иванов, са от гейпарада, той е яростен привърженик на гейовете“, каза Касабов.

Според него Васил Божков е много близо до БСП, БСП са изцяло вързани през годините с ДПС. Отхвърли тезата на Нинова, че патриотите са „смокиновото листо“ за прикриване на истинската коалиция ГЕРБ-ДПС.

Хората искат някаква оставка, оставка, оставка, включително и на генералния директор на БНТ, който е избран абсолютно легитимно по съответния ред, заяви Валентин Касабов.

„Не може 2-3000, 5000 да са, не могат да диктуват дневния ред на България“, категоричен беше съпредседателят на ПГ „Обединени патриоти“.

Касабов заяви, че ще обсъждат ситуацията в правителството и не изключи възможност за ремонт на кабинета, но не може да се хвърли държавата в хаоса.

1 коментар

  1. Нестор каза:

    Касабов, ти си много боленл Пий си хапчетата!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране