09.01.2015 | 19:16
Край на заложническите драми в Париж
Спецчасти убиха терористите от "Шарли ебдо" и "Хипер кашер", има загинали заложници
Снимки: Туитър

Антитерористите предприеха атака срещу сградата в градчето Дамартен ан Гоел, в която се укриват убийците от “Шарли ебдо”. При атаката са ликвидирани убийците на журналистите. В момента полицейски коли и линейки напускат мястото. Заложникът в печатницата е спасен.

Франс прес съобщи, че четирима от заложниците в еврейския супермаркет “Хипер кашер” са загинали. За двама от загиналите бе съобщено още преди да почне атаката на спецчастите.

Атаката започна малко след като по покривите на съседните сгради се появиха снайперисти. Преди това полицейските сили бавно стесняваха обръча около сградата, евакуирайки всички в околността. Успешно бяха изведени и децата от намиращото се наблизо училище.

По същото време се чуха 6 експлозии и в района на супермаркет за еврейски хранителни стоки “Хипер кашер” на улица “Албер Вилмец” в Югоизточен Париж, където течеше втората заложническа драма. Там въоръжен мъж държа около 10 души, сред които жена и деца. При атаката на спецслужбите терористът бе убит. Двама полицаи са ранени.

През канала си в YouTube FRANCE 24 предава в реално време полицейската акция за издирване на двамата заподозрени нападатели срещу редакцията на седмичника “Шарли ебдо”. Полицейски хеликоптери и коли преследваха лек автомобил по магистрала край френската столица след стрелба, в която имаше ранени. След това бяха взети заложници в печатница в градчето Дамартен ан Гоел.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране