06.02.2020 | 17:49
Масови арести на митничари и ченгета Калотина
Гешев: Има ли корупция става дума за пари, не става дума за натурална размяна

Специализираната прокуратура, „Вътрешна сигурност“ в МВР и антикорупционната комисия (КПКОНПИ) проведоха мащабна операция на ГКПП „Калотина“. Задържани са над 30 човека – цялата смяна от митничарите, гранични полицаи, както и почиващи от други смени. Сред арестуваните е и началникът на „Калотина“, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов пред журналисти.

На граничния пункт дойде и главният прокурор Иван Гешев. Там беше и зам.-председателят на КПКОНПИ Антон Славчев. „Събрани са доказателства за организирана престъпна група, занимаваща се с корупционни действия“, заяви Гешев, но отказа да уточни в какво точно се изразя престъплението. Вместо това се пошегува: „Има ли корупция става дума за пари, не става дума за натурална размяна“.

Главният секретар на МВР от своя страна благодари на колегите си и изтъкна, че „след всяка операция ставаме все по-добри“. „Стиковката между всички служби е на отлично ниво“, похвали се Иванов.

На ГКПП „Калотина“ временно е преустановено преминаването в двете посоки, съобщиха от „Гранична полиция“. Ивайло Иванов заяви, че се прави всичко възможно, за да се възстанови нормалната работа . Автомобилите, пътуващи към пункта, ще бъдат локализирани в районите на Сливница и Драгоман.

За последните 7 години това е вероятно 10-тата подобна показна акция на прокуратура и МВР, в която се арестуваха цели смени на различни ГКПП – Калотина, Капитан Андреево, Лесово, и до момента не е известно да има влезли в сила присъда. Мнозина от въпросните арестувани след време се връщат на работа, включително и на високи постове.

2 коментара

  1. Анонимен каза:

    Въпроса е на как изглежда а какво и как прави, до преди нямколко дни бяха само подбрани хора ударени, с тези митничари и граничари обсега се разшири малко.
    Корупцията и кражбите в България нямат партия, цвят на кожа,етническа принадлежност, по образование и връзки обаче имат, тези с повече образование и връзки са по-криминално и огромни възможности за краби и злоупотреби.

  2. vandim каза:

    Голям красив портрет
    ни гледа от стената.
    Един човек с КАСКЕТ,
    приятел на раята.

    След стотина години пак дойде времето на каскетите!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране