06.02.2020 | 13:10
Менда Стоянова: Поведението на президента е шизофренно
Речта му бе призив за сваляне на правителството. Той обяви война, каза ГЕРБерката

Не сме обсъждали в групата идеята за импийчмънт на президента Румен Радев.

Ще изчакаме да видим какво ще реши Конституционния съд. В чисто политически план ние сме обявили импийчмънт на президента още преди 3 години.

Това каза в сутрешния блок на bTV депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова, която коментира обръщението на президента Радев, с което той сне доверието си от кабинета „Борисов 3“.

„Речта му бе призив за сваляне на правителството. Той обяви война. Не може да говори за разпад на държавата. Това са внушения, които не отговарят на истината. Качеството на живот се повишава, не толкова бързо, колкото на всички ни се иска, но се повишава. Ние с Румен Радев не сме провели една нормална среща, на която да има диалог. Аз лично съм търсила среща с президента, но такава ми бе отказана. Как да говоря после за доверие? За мен президентът изпада в шизофренно състояние. Ето вчера имаше среща с японска делегация и обясняваше колко добре се развиват нещата в България. На следващата среща обаче ще обяви, че държавата е в разпад“, даде пример Стоянова.

„В речта си той направи още няколко внушения, които нямат нищо общо с истината. Той говори за реформа във валутния борд заради влизането ни в чакалнята на Еврозоната. Това е квалификация, която е подвеждаща. Някой е подвел президента, защото ясно и категорично заявихме, че няма да има реформа на валутния борд. Решението на Народното събрание е равно на закон. Ние решихме, че влизането в еврозоната ще стане само при курс от 1.95583 лева за евро“, категорична бе Менда Стоянова.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Радев не е правил призиви за сваляне на правителството и война не е обавявал. Това е само политиески лост който той може да използва за натиск върху правителството за да работят за цялата страна и народ. Реално има подобрение на жизнения стандарт на хората във НС, управлението на Държавата и техните приближени, но 55% от българите живеят ръба под бедноста или на ръба на бедноста. 850 лева чисти на един човек е заплатата която дава приличен стандарт на живот в България, за семейстов умножи по колкото човека са.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране