09.10.2019 | 21:16
Михаил Петров: Програмата за образована раждаемост цели да стимулира хората да се образоват
Голяма част от престъпленията са извършени от циганите, заяви адвокат Михаил Петров

Предлагаме нови решения на стари проблеми при срещите ни с граждани. Има такива, които трябва да бъдат запазени, и други – радикално променени, например – темата за обществения ред и сигурност. Самата битова престъпност е фактор, който дразни гражданите и разрешаването на този проблем е от изключителна важност за тях. Решението на този проблем го виждаме по няколко начина – чрез видеонаблюдение и разрушаване на незаконните гета.

Това каза в предаването „Темите“ по ТВ Европа председателят на Национален младежки комитет на ВМРО и кандидат за общински съветник  под номер 5  в листата на партията за София адв. Михаил Петров.

Решението за всички тези в циганските гета, които нямали къде да живеят, е да си намерят работа, да започнат да печелят пари и да си изберат дали ще си изплащат собственото жилище, или ще бъдат на квартира. Това е тяхна лична отговорност, както на всеки един гражданин. Няма колективни права и отговорности – това е било актуално по време на Средновековието. Същото важи и за всяка една прослойка от българското общество, категоричен бе Петров.

Ние нищо не етнизираме, самите факти и статистики говорят за този проблем и ще се види, че циганите, да речем  10% от населението на България, процентът на извършени престъпления извършени от тях стига може би до 80-90%. Ние не искаме да обличаме и престъпността в един етнос, но факт е, че голяма част от престъпленията са извършени от циганите. Когато се погледне състава на затворниците в общежитията на човек му става ясно от къде са те, заяви адвокат Петров.

Освен важният за нас акцент с реда и сигурността, друг е и отговорната раждаемост. Знаейки в каква демографска криза сме изпаднали, всички ние сме длъжни да поемем отговорност. Ако няма такива мерки на национално ниво, защо да не създадем такива на общинско. Именно в тази връзка е създадената от нас програма за отговорна раждаемост. Тя се изразява във финансова подкрепа за младите родители при раждане или осиновяване на дете. Различното при нея е, че тя е целева и ще се отпуска само на родители, които са завършили средно образование. При всяка следваща придобита степен – бакалавър, магистър – ще се увеличава помощта, която може да варира до хиляди левове. Помощта е еднократна. Обвиняват ни, че искаме да изключим от обхвата определени хора – напротив, не целим да изключим никой, а по-скоро да стимулираме хората да се образоват, защото освен право, то е и задължение на всеки гражданин. Освен тази политика смятаме, че трябва да се направи ревизия на общинските жилища, които са дадени на хора, които по принцип се водят, че нямат недвижима собственост, но тези хора не плащат комуналните си услуги. Защо тези жилища се дават на хора, които плащат символичен наем, при положение, че има семейства, които се чудят къде да живеят, заяви кандидатът за общински съветник.

По темата с паркирането в София кандидатът за общински съветник заяви, че това е сериозен проблем за столицата и ще продължава да бъде такъв. Той даде пример с паркинга на метростанция „Жолио Кюри“ – има 50 паркоместа, няма как да бъдат стимулирани гражданите да оставят там колите си и да се качат на метрото. Ето защо нашето предложение е там където има паркинги, те да се надстрояват. Това е практика и в Западна Европа и смятам, че това е решение, което може да реши този проблем, каза Михаил Петров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране