14.03.2019 | 12:25
Нинова не знае „Воля“ с опозицията ли са, с управлението ли са
ГЕРБ се отказаха от опрощаване на дълговете на мюфтийството не защото чуват гласа на хората, а защото се изплашиха

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изчаква да види „Воля“ дали са с управлението или са в опозиция.

„Да видим какво ще стане“, отговори Нинова на въпрос за коментар на обявеното само преди час решение от страна на Веселин Марешки. По думите на Нинова до този момент „Воля“ са ту с управляващите, ту в опозиция.  Брифингът на БСП на Позитано 20 беше по предварително зададената тема за обрата в позицията на ГЕРБ и решението им дълговете на вероизповеданията да не се опростят, а да се разсрочат.

Според Нинова обратът в позицията на ГЕРБ се дължи на уплах.

ГЕРБ се отказаха от опрощаване на дълговете на мюфтийството не защото чуват гласа на хората, а защото се изплашиха, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите й с „вашите пари си плащат на ДПС оставането на власт“, а сделката между ГЕРБ, ДПС и Обединените патриоти продължава.

Тя изтъкна, че едва когато БСП са заговорили за проблема с дълговете, се е разчуло и държавата се е заела.

Нинова попита управляващите има ли опасност за националната ни сигурност.  Според червения лидер новото предложение било „завоалираното старо“ и новото предложение ще бъде подкрепено от ДПС именно заради това.  Тя настоя финансовият министър да излезе и да каже как ще бъдат разсрочени задълженията на мюфтийството.

Искаме ясни условия за разсрочването, категорична бе Нинова и призова да се следи гласуването.

Депутатът Елена Йончева пък запита управляващите дали е предопределен концесионерът на летище „София“ и дали стоят турски интереси зад това след промените в закона.

Тя изтъкна,че много от тези промени застрашават националната ни сигурност. За подадената оставка от депутата от БСП Славчо Велков, Нинова отбеляза, че проблемът е личен и е свързан с неговото здравословно състояние. Лидерът на БСП не пожела обаче да каже кой ще бъде неговият заместник.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране