30.01.2019 | 0:01
Областният управител на Ловеч става шеф на АПИ
Георги ерзийски има юридическо и икономическо образование
Георги Терзийски, който в момента изпълнява длъжността областен управител на Ловеч, ще бъде назначен за шеф на Агенция „Пътна инфраструктура“ на мястото на подалия оставка Светослав Глосов.

Предстои правителството да гласува освобождаването му от поста на областен управител, за да може след това министър Петя Аврамова да издаде заповед за назначение и Терзийски да оглави пътната агенция.

Терзийски има юридическо и икономическо образование. Професионалният му път започва в Инспектората на Агенция по заетостта 1996 г. – 2002 г., после в Главна инспекция по труда започва от инспектор и стига до директор на Дирекция „Инспекция по труда“ – Ловеч 2002 г. – 2009 г., после е бил в частния сектор – в управлението на предприятия за производство на метални изделия – 2009 г.- 2014 г.

Терзийски сменя инженер Светослав Глосов, който подаде оставка по настояване на премиера на 9 януари заради хаоса при старта на продажбата на електронните винетки. Заради проблемите, отново по искане на премиера, оставки подадоха и членът на УС на АПИ Веселин Давидов, директорът на Националното тол-управление в пътната агенция Антон Антонов и съветникът в политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството Радослав Николов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране