09.02.2019 | 0:01
ООН информира 320 държави и организации за отвличането на либийския танкер в България
Администрацията на Либия определя случая с танкера като „отвличане“
Международната морска организация, която е специализирана агенция към ООН, е изпратила две циркулярни писма до държави, междуправителствени организации и международни неправителствени организации, с които ги информира за случая с либийския танкер в България, който е определен като „отвличане“.

174 страни-членки на Международната морска организация (IMO), 81 международни неправителствени организации и още 64 междуправителствени организации са информирани за случая с либийския танкер в България.  Това става ясно от две циркулярни писма на Международната морска организация – върховният международен орган, регулиращ морската индустрия в глобален мащаб, специализирана агенция към Организацията на обединените нации (ООН), съобщава специализираният сайт Maritime.bg.

С двете циркулярни писма, изпратени на 30 януари,  IMO дава право на Либийската морска и пристанищна власт да съобщи глобално за случая с танкер BDIN (ex BADR).

В разпространените в световен мащаб от Международната морска организация документи, администрацията на Либия определя случая с танкера като „отвличане“.

Директорът на либийската пристанищна власт подчертава, че циркулярът цели да бъдат информирани всички морски и пристанищни власти в света, за да се пресече евентуален последващ опит за смяна на флага на плавателния съд.

В документа разпространен най-малко до 319 получателя, либийската администрация твърди, че родните власти са по-скоро „загрижени за ищеца, въпреки факта, че има съдебно решение за освобождаването на кораба“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране