25.11.2019 | 0:15
Посланик Херо: Срещата на Бойко Борисов с Доналд Тръмп не е награда за покупката на F-16
За мен е много важно да работя за антикорупцията и върховенството на закона

Чувствам се фантастично в България. Аз съм в България от един месец и вече обичам вашата красива страна и българският народ. Уча български език и по този начин искам да покажа уважение към великата ви нация. Любимата ми дума е “благодаря”.

Това каза в интервю за предаването “120 минути” по БТВ американският посланик Херо Мустафа, която коментира предстоящата утре среща между българския премиер и американския президент. “Срещата между Бойко Борисов и Доналд Тръмп е изключителна възможност да издигнем отношенията между нашите две страни на едно по-висоско ниво. На нея ще се говори за стратегическото партньорство между двете страни и развитието на двустранното сътрудничество, отбелязвайки силните и трайни отношения, които съществуват между България и САЩ. Акцент ще бъде поставен върху начините за засилване на общите за двете страни интереси в областта на сигурността в контекста на северноатлантическото партньорство, върху енергийната диверсификация, както и върху други актуални теми. Посещението на Бойко Борисов не е награда за покупката на F-16. Това е възможност за обсъждане на двустранните ни отношения. Трябва да се фокусираме върху самата среща, а не върху политическите ситуации в двете държави. Отношенията между България и САЩ съществуват от много отдавна и сега е момента да погледнем къде се намираме”, разкри Херо Мустафа.

“САЩ силно подкрепя усилията на България да защити национлания си суверинитет. Това също ще бъде обсъдено в понеделник. Аз съм оптимист за бъдещето на България. Само когато има върховенство на закона, една държава може да постигне своя пълен капацитет. По време на моя мандат ще се посветя на трите С-та – свързаност, сътрудничество и справяне с корупцията. За мен е много важно да работя за антикорупцията и върховенството на закона. Единствено с различни гледни точки и независими медии ще се постигне отключването на пълния капацитет на България”, категорична бе посланик Мустафа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране