08.10.2019 | 21:47
Протестът: Гешев е кандидатура на задкулисието и #Кой! Ако бъде избран, подаваме сигнал до Лаура Кьовеши
Митингът започна с освирквания и възгласи

Със запалване на фенери пред Съдебната палата гражданската инициатива „Правосъдие за всеки“ протестира срещу единствената номинация на Иван Гешев за главен прокурор. Според протестиращите Гешев е кандидатура на задкулисието и #Кой и ако бъде избран, те ще подадат сигнал до новия европейски главен прокурор Лаура Кьовеши.

Митингът започна с освирквания и възгласи, предава БНР . Хората отново изтъкнаха:

“Аз не мисля, че може да има един кандидат и да е толкова непрозрачна процедурата. Трябва да бъде реформиран целият начин, по който този избор се осъществява“, сподели протестираща.

“Той е посочен за наследник от вече достатъчно проблематичния предишен главен прокурор Сотир Цацаров. И явно обслужва интересите на хората, които седят зад и около него. Притеснителен е фактът, че на него му се организира нещо като кампания. Той постоянно обикаля цялата страна, където му се подава най-обикновени криминални случаи, които да запълнят неговото Си Ви и да убедят обикновения гражданин, че този човек ще разреши проблема“, допълни неин съмишленик.

На 23-ти октомври “Правосъдие за всеки“ ще организира митинг, на който ще зададе публично въпросите си към него, казват от БНР.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране