11.01.2020 | 11:30
Решават съдбата на министър Нено Димов днес
Специализираната прокуратура се очаква да поиска постоянна мярка задържане под стража

Специализираната прокуратура се очаква днес да поиска постоянна мярка задържане под стража за екоминистъра в оставка Нено Димов. Решението на съда няма да бъде окончателно. Нено Димов беше обвинен в умишлена безстопанственост. Той беше задържан за 72 часа. От кабинета му в министерство на околната среда и водите бяха иззети документи. Беше претърсен и домът му в столицата.

Според прокуратурата екоминистърът не е изпълнил задълженията си по закон да забрани подаването на вода за промишлени нужди от яз. “Студена”, въпреки че получаваните справки всеки месец, че притокът на вода е значително по-малък от разхода. Димов подаде оставка от ареста.

Предстои Народното събрание да я гласува. Следващата седмица на заседание на Коалиционния съвет трябва да се реши кой да стане новият министър на околната среда и водите. Според адвоката на Димов – Ина Лулчева, оставянето му под стража е неоправдано, тъй като няма опасност той да се укрие, да попречи на разследването или да извърши ново престъпление. Димов написа оставката си като министър на околната среда и водите от ареста.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране