22.08.2019 | 14:16
Родни кръчмари дерат туристи: Цаца от микровълновата – 8 лв., искат такса за зареждане на телефона
Скромен обяд за двама излиза 34 лв.

По 8 лв за претоплена в микровълнова печка цаца и 5 лева за порция картофи са броили туристи, посетили заведение край плажа на Крапец. Отпускарите били изненадани и от таксата за зареждане на мобилен телефон, която е отбелязана и на касовия бон на стойност 1 лев.

„Седнахме в единственото заведение на плажа, което изобщо не изглеждаше лъскаво. Поръчахме цаца, а тя се оказа претоплена в микровълновата фурна. Картофите бяха полуфабрикат и безвкусни. А бирата – топла. Когато поискахме сол, се оказа, че в заведението няма солници, а дават пакетчета“, разказват пред Трефик Нюз разочарованите туристи. По думите им порцията цаца се оказала на цена от 8 лева, а оскъдният обяд им струвал 34 лева. „За тези пари навсякъде ще ти предложат много по-вкусна храна и много по-добро обслужване“, негодуват туристите.

Преглед в менюто показва, че порцията сафрид е 12 лв., а сандвичът – около 10, коментират още плажуващите на северното Черноморие. Те сравнят цените там с тези в таверна в Северна Гърция, където прясната и вкусна риба е на цена 8 евро за порция. Туристите запазили за спомен касовия бон, за да докажат думите си. Те са разочаровани и от хигиенните условия на заведението, като се оплакват, че в тоалетните нямало консумативи като сапун и тоалетна хартия. Преди броени дни Комисията за защита на потребителите (КЗП) излезе със съвети как да противодействаме на проблеми със сметката и обслужването в ресторанти.

„Ако в менюто липсва грамажът на предлаганите ястия или едва при представянето на сметката стане ясно, че обявената цена е за посоченото количество риба, но в суров вариант, а не след термична обработка, просто трябва да реагираме. Същото важи и когато сме привлечени от промоции с „тайни условия“, за които разбираме впоследствие и сме лишени от възможността реално да се възползваме от обещаните отстъпки. Не се налага да правим компромис при възникването на каквито и да било нарушаващи законовите ни права неудачи, тъй като ресторантьорите имат своите задължения, а ние като клиенти – правото по цивилизован начин да изискваме от тях да ги спазват стриктно“, заявиха от комисията.

2 коментара

  1. Анонимен каза:

    Кока кола,фанта,спрайт и други се поръчват допълнително към основното ястие и не струват повече от 2.60лв до 3.50 за 300 мл.За всяко следващо безалкохолно не се заплаща независимо дали има 5-6 допълнителни по 300мл безалкохолни, заплаща се само за първото поръчано безалкохолно. Водата е Безплатна, тоалетната също е безплатна. Защо Туристическата индустрия загробявя селскотопанските производители и ги обрича на фалит и глад?

  2. Анонимен каза:

    Само в изостанала и бедна България 100 грама боклукчийска риба 8 лв и 100 грама пържени картофи 5 лв. Има хора които си въобразяват че са единственни на света и могат да се отнасят лошо с клиентите си и да ги ограбват.Оделно продават най евтините храни ,в случая цаца 1 кг 4 лева и 1 кг картофи .50ст на пазарна цена. Та 4 лева стават на 80 лв , а 50 ст стават на 50 лв. А как така заплащането на работника е 600 лв?Обикновено западни цени на малката порция 130 гр пържени картофи никой не ги продава за повече от 2.90 лв, а тези малки рибки никой не ги купува, западен турист няма да купи тези рибки, да не говорим за висок клас туристи. В някои западни ресторанти веднъж като си поръчал храната,поръчката на допълнителни порций пържени картофи са колкото можеш да изядеш,без да се доплаща за цената на ястието което ти включва основно плюс две странични и салата или супа за една цена.Ако имаш един бъргър който е 240 гр само месото,и който идва със салата и пържени картофи от 130-150 гр ще ти струва между 13.75 и 15.50 лв. Порция сьомга 210 гр със две странични е 31 лева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране