09.07.2015 | 22:53
Само в МИГNews: Бащата на министър Лукарски прибира 858 бона от Община Русе
Фирмата на Цецо Лукарски монтира четящи устройства по булевард "Тутракан"

Поредна крупна обществена поръчка е спечелила фирмата на бащата на икономическия министър Божидар Лукарски. Компанията “Мусат” АД е сред трите фирми, спечелили търга за доставка на камери за няколко централни улици в Русе. Тя е за 858 036 лв., научи МИГNews.info.

Консорциумът “Дунав мост – трафик” обединява софийските фирми  „Глобал уан“ ООД, „Лирекс“ ООД и „Мусат“ АД, тъй като очевидно в Русе местните дружества не могат да монтират 12 четящи устройства по бул. “Тутракан”. И за да няма никакво съмнение, че въпросният консорциум е наложен на Община Русе от София е достатъчно да се спомене фактът, че модернизацията на булеварда е по проект „Подобряване на достъпността на Еврорегион Русе – Гюргево с паневропейски транспортен коридор 9“. Общият бюджет е 6,790 млн. евро, от които 4,668 млн. евро са от Европейския съюз, 700 000 евро от Министерство на регионалното развитие и благоустройството и 166 000 евро дава Община Русе.

Откакто Божидар Лукарски стана министър на икономиката, фирмата на баща му Цецо Лукарски изведнъж започна да “печели” крупни общински и държавни обществени поръчки. Тази година неочаквано кметът на Ямбол Георги Славов ангажира “Мусат” АД да внедри система за контрол на автобусния транспорт. Контрактът е на стойност 23 000 с ДДС и за него не е обявявана обществена поръчка.

Фирма на министерския баща поддържа системите за контрол на Столичния автотранспорт. Особеното в случая е, че “Мусат” АД е подизпълнител на чешката “Микроелектроника” ООД. Поради тази причина не са известни финансовите параметри на сделката. Договорът между двете фирми е сключен на 28 ноември 2014 г. Документи обаче показват, че месечно чехите получават по 9 165 лв. от Центъра на градска мобилност към Столична община.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране