08.08.2019 | 14:36
Шефът на „ТАД Груп“: Не съм поръчвал нищо
Иван Тодоров е обвинен в подбудителство към кибертероризъм

„Не съм поръчвал нищо“. Това заяви собственикът на „ТАД Груп“ Иван Тодоров, запитан поръчвал ли e нещо на хакера Кристиян Бойков.

Тодоров бе в Апелативният спецсъд, който гледа мярката му за неотклонение. Пред репортерите обаче той не пожела да спре да говори, като само добави: “Не мога да коментирам в момента. Не ме притеснява нищо, просто искам да мине следствието“.

„ТАД груп“ е обвинена за хакерската атака срещу НАП, след която изтекоха личи данни на около 5,1 млн. български граждани. Миналата седмица Тодоров беше задържан на летище „София“, а след това освободен от специализирания съд срещу гаранция от 100 000 лева. Прокуратурата протестира тази мярка за неотклонение.

Тодоров е обвинен в подбудителство към кибертероризъм. Според прокуратурата той е накарал служителя Кристиян Бойков да копира нерегламентирано данни от информационната система на НАП и да ги разпространи в публичното пространство. Според държавното обвинение това е създало смут и страх в обществото. Бойков е с парична гаранция 20 000 лева, а търговският директор на „ТАД Груп“ Георги Янков е с мярка – подписка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране